Här har vi en spännande ishockeymatch mellan två lag som befinner sig på helt olika nivåer. New York Islanders har verkligen imponerat på sistone, medans man kan inte säga samma sak om Carolina Hurricanes. De har verkligen kämpat med att hitta sitt spel. Islanders är på en tredje plats i Eastern Conference med 13 poäng. De har fem poäng mindre än första placerade Montreal och bara en poäng mindre än andra placerade New York Rangers. Carolina är bara på en 13:e plats med endast sex inspelade poäng hittills. Nu får man troligtvis tillbaka Noah Hanifin och målvakten Cam Ward. Räcker det för att stoppa Islanders?

  • Match: New York Islanders - Carolina Hurricanes
  • Spel: New York Islanders -1 Asian handicap
  • Odds: 2,12 @ Unibet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 00:00 30/10

Islanders förlust mot Washingtons förra säsongen i den första omgången av slutspelet infriade inte fansens förväntningar. Under hela förra säsongen spelade man stabilt. Laget slutade på en delad femte plats med Washington, för att sedan förlora just mot Washington i slutspelet. Om man inte vill åka ur den här säsongen i ett tidigt skede av slutspelet, måste Islanders uppnå bästa möjliga position i tabellen, för att få enklare motstånd. Under försäsongen spelade de mycket dåligt. Endast två segrar på åtta spelade matcher. Sedan började man säsongen med två raka förluster mot Chicago Blackhawsk, först hemma och sedan borta. Detta följdes dock av en rad goda resultat där man uppnådde fyra raka segrar. Vinster borta mot Winnipeg, Nashville och San Jose Sharks, och sedan firade man hemma mot Columbus. En serie av fyra raka segrar kom till ett slut i en match mot Boston. Även om de spelade framför sina fans, lyckades inte Islanders vinna matchen där det blev en 5:3 förlust. Detta nederlag verkade inte påverka Islanders hockeyspelare så mycket då man vann de två senaste matcher. Först var de bättre än St Louis Blues på bortaplan och sedan vann man hemma mot Calgary.

Isles-logo-700    1280px-Carolina_Hurricanes.svg

 

Till skillnad från New York Islanders imponerade Carolina under försäsongen med fyra raka segrar. Men när säsongen sedan var igång, var man inte ens i närheten av den fina form man visat upp. Det bevisar återigen att vänskapsmatcher är ett och mästerskapet något helt annat. Carolina öppnade mästerskapet med tre raka nederlag. Sedan registrerades den första segern i den fjärde omgången borta mot Detroit. De överraskade och slog Red Wings med 5:3. Efter denna triumf åkte man till Washington. I den matchen skapade man inte alltför många chanser och förlorade med 4:1. Sedan var det dags att åka till Colorado. I en ineffektiv match lyckades Carolina till slut vinna först efter förlängning. De kommande tre matcher har Carolina spelat hemma. Först förlorade man mot Los Angeles Kings, sedan mot San Jose Sharks och i den sista omgången mot Detroit firade laget igen. Det var en annan vinst över Red Wings på bara ett par dagar. Turen avslutas med ett gästspel mot Islanders. Efter det kommer de spela fyra raka hemmamatcher.

 

Under förra säsongen möttes dessa två lag fyra gånger. Islanders firade tre gånger, medans Carolina vann endast en gång. Det här kommer vara Carolinas sjunde match på bortaplan. Spelarna är antagligen trötta, därför ger jag fördel till New York Islanders i den här matchen.
Mitt spel blir vinst till New York Islanders med -1 i asian handicap.

/ Akilles_80