New York Islanders tar emot formsvaga Arizona Coyotes. Båda lagen blev nollade i sina senaste matcher och det finns mer att kräva från båda klubbarna egentligen. Islanders jagar tät positionen i Eastern Conference och gör nästan flest mål i hela NHL. Kan Islanders få igång målskyttet mot ett svagt defensivt lag som Coyotes?

  • Match: New York Islanders – Arizona Coyotes
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål  
  • Odds: 1,86 @ Nordicbet
  • Insats: 3,5/5 units
  • Spelstopp: 25/2, 01.00

Startande målvakter:
Islanders: C. Johnson
Coyotes: M. Smith

Islanders föll tungt i den förra matchen mot Vancouver Canucks. Där framförallt den andra perioden förstörde för laget. Islanders hade 0-0 inför den andra men när den perioden var över var ställningen 0-3 på tavlan.Matchen slutade till slut 4-0 till Canucks.
Förlusten var Islanders andra raka och den fjärde på lagets tio senaste matcher, 6-3-1. Trots det har Islanders goda möjligheter att kunna vinna Eastern Conference. Laget befinner sig på en andra plats med åttioen poäng och är bara ett poäng bakom Montreal Canadiens.
Islanders är ett av lagen i NHL som har en sylvass offensiv. Islanders har mäktat med att göra hundranittiofem mål och det är andra flest i hela ligan. Det ger ett snitt på 3,19 mål per match.

Hemma i New York är laget tunga att möta. Islanders har tagit poäng i tjugoen av sina tjugonio hemmamatcher och har spelat ihop fyrtiotvå poäng. Det gör Islanders till Eastern Conference tredje bästa hemmalag efter Montreal Canadiens och Tampa Bay Lightning.
Inte nog med att Islanders är ett starkt hemmalag så är även Islanders det lag som har gjort flest mål i hemmaborgen av samtliga lag i NHL. Totalt hundrasex gjorda mål ger ett snitt på 3,65 mål per hemmamatch.
Islanders har tre segrar på sina fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att tre av fem matcher har slutat över 5,5 mål.

Islanders kommer till spel utan:
F. Nielsen (spelar ev inatt)
M. Grabovski
C. Cizikas
E. Boulton
K. Okposo

islanders_200x200V.S arizona_coyotes_200x200

Coyotes kommer till spel back to back. Det gör laget efter att ha förlorat mot New Jersey Devils med 3-0 på bortaplan. Coyotes blev nollat trots att laget radade upp målchanser och skickade iväg trettioåtta skott på mål.
Förlusten innebar Coyotes sjätte raka och den åttonde på sina nio senaste matcher och laget har endast två segrar på dom tio senaste matcherna, 2-7-1.
Den katastrofala formen ser till att Coyotes är borträknat från slutspel. Med fyrtiosju poäng efter sextio matcher ligger laget på en trettonde plats i Western Conference och har hela tjugoen poäng upp till slutspel.
Till nästa säsong vill Coyotes sannolikt förbättra sitt försvarsspel. Under den här säsongen har Coyotes släppt in tvåhundraen mål och det är tredje flest i hela NHL. Ett snitt på 3,35 insläppta mål per match.

Bortaspelet har verkligen inte varit Coyotes styrka under säsongen. Endast elva segrar på trettioen bortamatcher och laget har bara spelat till sig tjugofem poäng på bortaplan. Det är tolfte bäst i Western Conference.
På bortaplan har Coyotes spelat sexton av trettioen matcher över 5,5 mål och laget snittar sina bortamatcher på 5,7 mål per bortamatch.
Coyotes har förlorat tre raka bortamatcher och har två segrar på lagets fem senaste bortamatcher.

Coyotes kommer till spel utan:
Z. Michalek (spelar ev inatt)
M. Hanzal
M. Boedker

Lagens andra möte för den här säsongen.
Det första och hittills enda möte spelades med Coyotes som hemmalag. Det hela resulterade in en mållös match enda fram till den sjuttonde spelminuten i slutperioden när Islanders satte matchens enda mål, slutresultatet 0-1.
Noterbart är att det mötet var det första mötet mellan lagen som slutade under 5,5 mål efter sex matcher.
Sen säsongen 1998-1999 har lagen mött varandra nitton gånger. Det har slutat med sex segrar för Islanders, tio segrar för Coyotes och tre oavgjorda matcher. Noterbart är att elva matcher har slutat över 5,5 mål.

Toppen mot botten.
Islanders har ett utav NHL’s absolut bästa offensiva kvalitéer. Medan Coyotes har ett av ligans absoluta sämsta försvarsspel. Lagen kontrar varandra med, nästan flest gjorda mål Islanders mot Coyotes nästan flest insläppta mål i hela ligan.
Båda lagen har spelat otroligt målrikt på sistone och för Coyotes del var lagets senaste match den första på fyra matcher som slutade under 5,5 mål.
Mellan lagen brukar det i regel bli en hel del mål trots att det är två lag som inte känner varandra alltför väl. Men ett Islanders på ena sidan brukar resultera i ett gäng målrika matcher.
Islanders vill in på vinnarspåret och tugga igång offensiven igen medan Coyotes helst vill att säsongen ska ta slut, men ger sig ändå inte utan kamp. Det talar ju inte mindre för målspelet när Islanders ställer osäkra C. Johnson i kassen som ligger på över tre insläppta mål per match och M. Smith i Coyotes har inte sin bästa säsong i världens bästa liga.
Därav blir mitt spel över 5,5 mål till 1,86 hos Nordicbet.