Nattens sista speltips blir ett spel från matchen mellan New Jersey och Vancouver. Inte heller den här gången kommer jag hitta en vinnare i matchen, utan jag kommer ännu en gång köra på ett skottspel som känns riktigt bra.

  • Match: New Jersey – Vancouver
  • Speltips: New Jersey +5.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/2, 01.05

new_jersey_200x200New Jersey Devils är även dem ganska avhängda från en slutspelsplats och har inte mycket att spela för. Devils tycker jag själv är det absolut tråkigaste laget att titta på i hela ligan, och då ska det också tilläggas att det blivit lite bättre den här säsongen mot vad det varit de senaste åren. Dagens spel grundar jag på ett par anledningar. Devils är inget skottglatt gäng överhuvudtaget och man ligger faktiskt näst sist i den tabellen där man bara har urusla Buffalo bakom sig. Varför tror jag då att man kommer hålla det ganska jämnt mot Vancouver inatt? Man spelar på hemmaplan och där är man faktiskt ganska svårslagna då man faktiskt har spelat jämnt mot de flesta där. Man styr spelet med sitt låga tempo och klarar också av att hålla motståndarna från kassen på ett bra sätt, vilket resulterar i mindre skott mot egen kasse. Den här säsongen har man släppt till mer skott än på många år, men samtidigt så har det varit på hemmaplan man utmanat motståndarna på allvar. Till nattens match så har man fått tre dagars vila så räkna med ett utvilat hemmalag som förmodligen vill försöka bjuda sin hemmapublik på lite rolig hockey. Defensivt så har man det i grunden och som sagt så är man svårforcerade på hemmaplan.

vancouver_200x200Vancouvers säsong har varit väldigt olika ur min synpunkt. Man har haft en formtopp, en djup dal och nu verkar man ha hittat tillbaka lite till det spelet man hade i början av säsongen. Dock så får jag inget grepp om dem. Ena matchen är de riktigt grymma och skapar hur många chanser som helst, medans andra matchen så kan man vara totalt uddlösa framåt. Det är nåt som jag inte tror kommer hålla i längden och man kommer få ett ganska tidigt respass i slutspelet om man tar sig dit. Många av lagen i ligan har ett ganska bra grundspel och man är ganska lätta att förutspå hur dem kommer spela. Nucks är precis tvärtom med tanke på att man kan snurra friskt framåt ena matchen och andra matchen så lägger man bara dumppuckar och åker sedan till båset för byte. Vancouver spelade så sent som igår och man är alltså back-to-back, vilket jag tror kommer göra att man kommer vara ganska försiktiga. Jag tror man kommer lägga mycket puck djupt och jobba utifrån där och med det spelet mot new Jersey så bör man inte få så många fler chanser än just Devils. Det är mycket det jag grundar mitt spel på. Nucks skjuter inte överdrivet mycket framåt i normala fall och bakåt är man ganska tighta vilket gör att detta bör bli en ganska tempofattig match. Nucks saknar dessutom flertalet spelare och det  borde också betyda att man spelar ännu enklare och dessutom att man kanske är lite virriga i egen zon.


Jag tror på en ganska tempofattig match där de båda lagen hamnar nånstans mellan 24-28 skott var och då sitter detta spel glasklart. Mitt spel kommer alltså bli New Jersey +5.5 skott på mål till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen kommer som vanligt att ligga på 6 units när det gäller skottspel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden