Kvällsmatcher i NHL idag och jag ska kika närmare på den som spelas mellan New Jersey och San Jose. Det är två lag som inte spelar mot varandra så ofta och därför kommer jag att testa ett skottspel i denna match.

  • Match: New Jersey – San Jose
  • Speltips: Under 55.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 2/3, 21.05

New Jersey är enligt mig ett av ligans absolut tråkigaste lag att titta på. Det finns ett par enkla anledningar som jag tänkte dra. Om vi ska börja med dagens lina så känns den såklart väldigt låg, men det är den alltid när Devils är inblandade. När de ”normala” lagen möter varandra så brukar linorna ligga på drygt 60 skott och därför känns den här som sagt lite låg. Däremot så är det som sagt normalt för Devils och denna känns även något skott för hög med tanke på att det är på hemmais man spelar idag. Man spelar på ett vis där det handlar mycket om att dra ner på tempot. Vid ledning går man mer eller mindre aldrig framåt och oavsett så är man alltid disciplinerade bakåt. Idag möter man ett lag som även dem är starka defensivt och då brukar det bli väldigt få skott med tanke på att det är två lag som vet hur man ska spela försvarsspel. Hemma är man också mer tighta bakåt än vad man är på resande fot. Tror också att vid en eventuell ledning så kommer man vara extra försiktiga med att gå framåt.

Martin+Brodeur+2012+NHL+Stanley+Cup+Final+CVn1nzpZJTil

San Jose är däremot det lag som har högst skottsnitt framåt av alla lag i ligan. Man kommer säkert vinna skotten idag också, men med tanke på att Devils vet om att det är ett lag som gillar  att slänga puck på mål så lär man också vara extra tighta bakåt. Sharks skjuter mycket utifrån och Devils är väldigt duktiga på att styra av och ligga i skottlinje. När det gäller det defensiva arbetet för Sharks så är man även där ett av de bästa. Man är ett av de lag som släpper till minst skott mot eget mål och med tanke på Devils spelstil så bör man kunna hålla ner skotten även idag. Tittar man inbördes mellan lagen så har man gått under dagens lina i 6 av 10 senaste matcherna. Den här säsongen har man mötts en gång och den matchen slutade med 49 skott totalt. Med tanke på att man ligger i olika konferenser så är man inte speciellt vana att möta varandra vilket gör att det säkerligen blir lite försiktigt spel så att man får känna på varann litegrann.


Devils är nästan alltid inblandade i matcher som har lågt tempo, eller man drar gärna ner på det själva och det andra sugs ofta in samma spel. Mitt spel idag kommer att bli under 55.5 skott på mål till oddset 1.85. Insatsen blir 6 units och spelas hos Unibet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden