Det är två formtoppade lag som drabbar samman i Prudential Center när hemmalaget New Jersey tar emot Pittburgh. Pens vann säsongens första match inbördes och New Jersey jagar revansch.

  • Match: New Jersey – Pittsburgh
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 1.87 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 9/2, 19.05

New Jersey ångar på och har just nu tre raka segrar. På hemmaplan är man riktigt starka och ger alla lagen en riktigt tuff fight. Defensiven i Devils är riktigt imponerande. De båda målvakterna Martin Brodeur och Johan Hedberg är säkra sista utposter trots sin höga ålder, även om den förstnämnda ännu inte kommit upp i sin normala nivå. Det är just det defensiva man vinner sina matcher på och offensiven byggs mycket runt superstjälrnan Ilya Kovalchuk som ännu inte kommit i form riktigt. Den som något oväntat leder interna poängligan är David Clarkson med hans 13 poäng på 10 spelade matcher. När de möttes för exakt en vecka sedan i Pittsburgh så var det inget snack om saken när Pens gick segrande ur striden med klara speedway-siffror, 5-1. Skotten skrevs till hela 30-16 och det var inget snack om vilka som var farligast under hela matchen. Nu är de lite andra förutsättningar  när New Jersey spelar på hemmais, men egentligen ingen större skillnad. Med tanke på att Pittsburghs offensiv är såpass vass så måste säkerligen New Jersey upp till 3-4 mål ifall de ska vinna och det tror jag blir tufft då Pens spel i egen zon minst är lika bra som Devils. New Jersey har svårt att komma till vassa lägen och med tanke på att Pittsburgh spelar tight framför eget mål så kommer de säkerligen få svårt att ta sig in på mål här med. Devils saknar Dainus Zubrus.

Pittsburgh är nu uppe i fem raka segrar och äntligen har Sidney Crosby börjat producera. Totalt har han gjort 17 poäng, men på de fem senaste matcherna har han stått för 11 poäng. Under natten till fredag körde man över Washington totalt med 5-2 och både Sid och Evgeni Malkin var riktigt bra. Det roliga i det hela var att Crosby fick Malkin att se smått osynlig ut. Malkin har gjort 9 poäng på de fem senaste och när båda dessa herrar är i form så är Pittsburgh svårstoppade. Lägg därtill att man har Chris Kunitz i sitt livs form och även James Neal har börjat få lite fart på rören. De fem senaste vinsterna har man varit rätt överlägsna och faktiskt vunnit varje match med minst 2 måls skillnad. Pittsburgh har vunnit de tre senaste mötena relativt enkelt mot Devils och hoppas de gör sin plikt även idag och tar sjätte raka. Skulle det gå till straffar så har Pittsburgh klar fördel. På bortaplan har man vunnit 6 av 7 matcher denna säsong.

Två lag i toppform, men tror Pens vassa offensiv gör skillnaden här. Ska vi säga 2-4? Går in med standard-insatsen här på Pens inklusive OT/SO till 1.87 hos Pinnacle.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden