OBS, snart spelstopp! Här kommer en ganska sen rek, men känner att jag måste verkligen testa det här oddset. Det handlar inte om någon vinnare utan vi kör återigen på ett skottspel.

  • Match: New Jersey – Pittsburgh
  • Speltips: Över 51.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/11, 01.05

New Jersey är inte direkt ligans roligaste lag. Man spelar en kontrollerad hockey där man inte tillåter motståndarna till speciellt mycket. Det är ett defensivt lag som sällan bjuder det andra laget på målcahsner. Idag ska vi dock gå emot den teorin i hopp om att det blir lite skott trots att det är två defensivt starka lag som möts. Devils är starka bakåt, vinner ofta skotten pågrund av sin styrka bakåt och sin förmåga att styra ut motståndarna till dåliga lägen. Det är mycket möjligt att det blir en tråkig match med få målchanser, men har det nångång varit en så låg lina som den idag på 51.5 skott? Jag tror inte det. Devils har ändå en tendens att kunna skapa en del framåt och ju längre den här matchen är jämn och man håller sig inom ett måls marginal så kommer båda lagen vilja vinna och göra mål. Tar något av lagen dock ledningen med två mål så kan det bli en väldigt tråkig avslutning. Den här linan spelas för att den är riktigt låg. Devils har klarat dagens linan 9 av 19 matcher hittills. Inte jätteövertygande, men linan är fortfarande låg för att vara ishockey. Martin Brodeur startar för Devils i kassen.

Martin+Brodeur+2012+NHL+Stanley+Cup+Final+CVn1nzpZJTil

Píttsburgh vet vi om har hög kapacitet framåt, även om man på slutet haft det lite tyngre. Igår lossnade det dock målmässigt när man besegrade Nashville på hemmais med 4-1. Idag blir det en betydligt tuffare match och man behöver slå Devils taktiskt för att vinna här. Pens har en tendens att skjuta mycket ibland, men kan även bli väldigt omständiga framåt. Jag sitter inte och säger att linan kommer krossas ikväll för det tror jag inte, men som sagt, har vi nånsin fått en så här låg skottlina någon gång? Jag skulle köpa den här linan om det var något lag som inte har den här offensiven som Pittsburgh besitter, men idag möter man just Penguins och då måste jag bara testa den. Pens har klarat den här linan 13 av 19 gånger denna säsong. Marc-Andre Fleury startar för Pens.


Pens har kapacitet till att skjuta en hel del och Devils lär säkerligen komma till sina lägen också. Jag tror inte Devils stannar under 25 skott. Övriga bolag ligger på 54.5 och den linan tycker jag är hög så jag var på väg att spela ett underspel, men känner ändå innerst inne att Pens kan lösa det här själva med lite flyt så valde därför att avstå. När sedan vi får 51.5 på en annan sida vid namn Bwin så måste jag hugga detta. Jag spelar över 51.5 skott till oddset 1.85 med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden