Idag ska vi gå på en spelarspecial i matchen New Jersey – Phoenix. Det kommer handla om skott och det börjar bli en vanesak. Idag fokuserar vi på Devils rutinerade målvakt Martin Broduer.

  • Match: New Jersey – Phoenix
  • Speltips: Martin Brodeur under 27.0 räddningar
  • Odds : 1.85 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/3, 01.05

New Jersey har gått tungt hela säsongen och på slutet har man inte direkt heller någon dunderform. Devils har tio matcher kvar att spela och man är fem poänd bakom en wild-card plats till slutspelet. En vinst är nästan alltså ett måste idag om man fortfarande ska ha någon chans. Devils är ett av de klart tråkigaste lagen i ligan enligt mig. Man spelar med ett lågt tempo och skär av ytorna för motståndarna på ett otroligt bra sätt. Man släpper till väldigt få skott och man är faktiskt det lag som släpper till klart minst skott i hela ligan. Framförallt när man spelar på hemmaplan. Jag tror inte att Devils kan spela på något annat sätt med tanke på att man har Martin Brodeur i kassen. Han har varit en av världens bästa målvakter, men för tillfället har jag svårt att se honom hålla någon vidare NHL-klass. Jag menar, man kan inte släppa till mycket skott emot sig för då förlorar man förmodligen matchen. Hemma spelar man otroligt kontrollerat och matchen grymt viktig så jag tror man spelar lugnt och sansat under hela matchens gång. Devils har ett snitt på 25.5 skott emot sig och på hemmaplan är det ännu lägre än så.

Martin+Brodeur+2012+NHL+Stanley+Cup+Final+CVn1nzpZJTil

Phoenix har varit ett av våra sköna lag när det gäller skottspel. Det har dock varit under den första delen av säsongen och när man spelat på hemmaplan. Hemma är man väldigt flitiga och kan skapa ett riktigt bra tryck på sina motståndare. Då blir det även en hel del luckor bakåt. Man skjuter fortfarande en hel del på bortaplan, men inte alls lika mycket som man gör på hemmaplan. Den senaste tiden har det hänt något med Yotes spel. Man är inte det där laget som spelar den där frejdiga hawaiihockeyn som man gjort tidigare. Man har tillochmed haft svårt att komma upp till 30 skott under en lång tid och det blir inte lättare idag då man möter ett av de bästa defensiva lagen i ligan. Frågan är om man ens kommer komma upp till 27 skott denna kväll och då sitter detta spel garanterat. Skulle man dock ta sig över den gränsen, vilket jag inte tror, så är det med väldigt liten marginal. Man lär även göra mål framåt på Brodeur så där kan vi också räkna bort något skott.


Devils ätr ett av ligans bästa lag när det gäller skott och idag möter man ett lag som har ändrat sitt spel väldigt mycket senaste tiden. Jag tror att Phoenix får svårt att ens ta sig upp till 27 skott och då sitter spelet. Mitt spel blir alltså Martin Brodeur under 27.0 räddningar till oddset 1.85. Spelet finner ni idag hos betsson och insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden