Det var några dagar sedan jag var i farten igen, men nu är det helg och jag har massor av tid över. Ikväll tar New Jersey emot krislaget Philadelphia på hemmaplan och det är en match där man innan säsongen Flyers skulle vara det bättre laget. Men frågan är egentligen vad Philadelphia håller på med?

  • Match: New Jersey – Philadelphia
  • Speltips: New Jersey ML + under 6.0 mål
  • Odds: 2.34 @ Bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 3/11, 00.05

New Jersey är lite upp och ner i deras spel. Jag kan inte heller påstå att jag är något jättefan av Devils rent generellt sett utan jag tycket man har en ganska dålig trupp. Dessutom tycker jag att på pappret så har Flyers ett starkare lag, men idag är det lite andra förutsättningar. Vi börjar lite kort om hemmalaget. New Jersey har de sista åren varit ett lag som har haft sin stora styrka i defensiven. Man spelar ett ganska tråkigt spel, men ofta är det också väldigt effektivt. Man gillar att ställa upp och egentligen bara vara i vägen för motståndarna vilket brukar innebära att det andra laget får svart att ta sig till klara lägen. Martin Brodeur är gammal och han är ingen vidare målvakt i mitt tycke, men sen kanske Devils är den enda klubben han klarar av att stå i då de ofta håller motståndarna långt ut. Devils har inte vunnit fler matcher än Flyers, men man har iallafall visat upp en grundtanke med sitt spel. Det har inte Flyers gjort. Devils har dessutom haft väldigt lätt för Philadelphia de senaste säsongerna där man vunnit 8 av de 10 senaste lagen emellan. Lägg därtill att man inte förlorat under full tid på dessa.  Man har bra chans igen mot detta krislag.

claude giroux

Philadelphia har varit en stor besvikelse hittills. Man har verkligen inte fått nånting att stämma. Eller jo, kanske målvaktsspelet för en gångs skull, men det spelar ju ingen roll när inget annat funkar. Målvakterna har ju de senaste säsongerna varit Flyers stora svaghet och när man väl får det att funka hyfsat så funkar inte offensiven. Lagkapten Claude Giroux är en av ligans största stjärnor, men han har ännu inte gjort ett mål denna säsong. Scott Hartnell är fortfarande poänglös. Det hjälpte inte heller att man bytte coach mitt under allting. Något måste hända drastiskt för att den här säsongen ska bli någorlunda minnesvärd för alla Flyersfans. Igår satt jag och bevittnade hur ett Flyers lyckades få styrk med hela 7-0 på hemmaplan mot Washington (utan Ovechkin) med hela 7-0. Det var ett skämt att se på. Målvakterna kanske inte hade sin bästa dag på jobbet, men det är ingenting mot hur försvaret spelade i egen zon. Offensivt så var man som vanligt väldigt usla och laget har svårt att hitta både målet och farliga målchanser. Man avslutade dessutom matchen med att starta ett jätteslagsmål där målvakten Ray Emery skämde ut sig rejält. Något står inte rätt till. Steve Mason lär få chansen igen då Emery är avstängd.


Flyers kommer förmodligen ha svårt att göra mål och detsamma gäller nog New Jersey. Just nu är Devils ett starkare lag och därför vinner dom denna drabbning. Jag tror inte heller att det blir någon målkavalkad då Flyers prio ett denna match kommer vara att försöka tighta till det bakår. Ska vi säga 3-1 till Devils? Jag spelar dubbeln Devils ML + under 6.0 mål till oddset 2.34 med 5 units. Spelet kan bara kombineras hos Bet365. Det enda negativa med detta spel är väl just att förmodligen ingen tror på Philadelphia.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden