Två hemmastarka lag möts denna natt när New Jersey tar emot Philadelphia. Detta borde ju såklart betyda även en hemmaseger ikväll, men samtidigt har båda lagen ganska dålig form vilket gör att matchen kan bli lite lurig.

  • Match: New Jersey – Philadelphia
  • Speltips: New Jersey ML
  • Odds: 1.85 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 14/3, 00.35

New Jersey har haft det tungt denna säsong och trots att man var i final förra säsongen så ser man verkligen ut att få kämpa för att ens komma till slutspel denna säsong. Säsongen började bra och man var riktigt bra bakåt, sedan hände nånting och det blev lite kräftgång, vilket är fullt normalt hos alla lag. Martin Brodeur blev ryggskadad och in fick istället lagets andra gamling Johan Hedberg ta över förstaspaden. Han har varit väldigt ojämn och oftast åt det mer negativa hållet. Nu verkar han dock ha kommit upp på banan lite igen och senast slog man faktiskt tillbaka Winnipeg med 3-2 efter straffar. Formen har som sagt varit sisådär de sista matcherna, men nu har man två raka hemmasegrar och det är just på hemmais som man är som starkast. Där har man vunnit 8 av 13 matcher, men bara förlorat tre stycken efter full tid. Tittar man matcherna inbördes mot Philadelphia så har man haft otroligt lätt för dem senaste åren. Man har faktiskt bara förlorat en match efter sextio minuter av de tio senaste, och stoltserar med åtta vinster mot dem. Att det finns kapacitet i laget vet vi. Det gäller bara att hitta rätt och det gör man oftast på hemmaplan. Mot just Flyers har man sex raka vinster.

Devils Overall Scoring: 2.5
Devils Home Scoring: 2.9
Devils Overall Defense: 2.9
Devils Home Defense: 2.5
Devils Scoring Against Flyers 10 Games: 3.6
New Jersey is 15-8 SU in its last 23 games at home
New Jersey is 5-0 SU in its last 5 games when playing Philadelphia
New Jersey is 5-0 SU in its last 5 games when playing at home against Philadelphia 

Philadelphia är även dom riktigt bra på hemmaplan medans man på bortaplan är lite mer mediokra. Flyers stora problem genom de senaste åren har varit deras målvaktsspel. Ilya Bryzgalov tjatar jag mycket om, men han är inte samma målvakt som han var i Phoenix. Han blandar och ger verkligen. Det händer faktiskt ganska ofta att han gör ett par riktiga superräddningar, men samtidigt så slinker det in ett par lätta puckar bakom honom också. Han släpper väldigt mycket returer och Flyers-spelarna verkar ha lite svårt att lita på Mr Universe, vilket är ganska logiskt. Hans form är inte bländande och det är framförallt på bortaplan som både Bryzgalov och hela laget har problem. Hemma har man lika många som New Jersey på samma antal matcher medans man på bortaplan har förlorat 10 av 14 matcher.  Jag tycker också man har svårt mot lag som spelar väldigt organiserat, typ Boston, New Jersey, Rangers och Montreal. Devils spelar ett organiserat försvarspel och jag tror man kommer stänga ute Philadelphias spelare relativt bra och tror man låter Flyers göra max två mål.

Flyers Overall Scoring: 2.8
Flyers Road Scoring: 2.6
Flyers Overall Defense: 3.0
Flyers Road Defense: 3.4
Philadelphia is 4-13 SU in its last 17 games on the road

—————————————————————————————————————————

Hemmastyrkan, lätt inbördes och en strukturerad defensiv är mina nycklar idag. Därför spelas New Jersey ML med 6 units hos Pinnacle till oddset 1.85. Kommer även köra ett sidospel där jag spelar 3 units hos Bwin på New Jersey flest skott på mål (regular time) till oddset 1.75. Devils har vunnit skotten i sju raka matcher och har som mest släppt till 25 skott på dessa.

New Jersey ML (1.85) – 6 units
New Jersey flest skott på mål (1.75) – 3 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden