TIDIGT SPELSTOPP! Jag tänkte här gå emot mina principer och spela ett underspel. Det händer inte ofta, men just idag känns det bra. I övrigt brukar det låta ”spela över eller låt bli”. Idag bryter jag dock trenden och hoppas på det bästa.

  • Match: New Jersey – Ottawa
  • Speltips: Ottawa under 2.5 mål
  • Odds: 1.70 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18/2, 19.05

New Jersey har en av ligans bästa defensiver och det är just den man bygger mycket av sitt spel runt. Man spelar ett kompakt försvars- samt styrspel och spelar därför ganska tråkigt, men ingen kan säga emot att det inte är effektivt. Bakåt släpper man in få mål och försvaret spelar med en liten tight box vilket gör att motståndarna får det lite svårare att ta sig till bra avslut. Man kryddar också det defensiva med två gamlingar i buren som är riktigt bra. Både Martin Brodeur och Johan Hedberg är säkra sista utposter. Ikväll kommer man starta med den förstnämnda och han och laget har en passande uppgift framför sig när man tar emot ett för tillfället väldigt dåligt Ottawa, men det har självklart sina anledningar eftersom de normalt sett är ett ganska bra lag. Hemma i New Jersey är man också riktigt starka och har faktiskt bara förlorat en match av åtta i full tid. Endast i tre av matcherna har man släppt 3 mål eller fler. Att man sedan har haft lätt för Ottawa på hemmaplan gör inte saken bättre för bortalaget. När man har möts de 10 senaste gångerna i New Jersey har Ottawa bara gjort 3 mål eller fler två gånger.

New Jersey GAA total: 2.40
New Jersey GAA home: 2.10
Martin Brodeur GAA: 2.42
Martin Brodeur GAA vs Ottawa: 2.20
Martin Brodeur Save% vs Ottawa: 91.7%
New Jersey is 6-2 SU in its last 8 games
New Jersey is 4-1 SU in its last 5 games at home
New Jersey is 13-5 SU in its last 18 games when playing Ottawa
New Jersey is 8-1 SU in its last 9 games when playing at home against Ottawa

Ottawa har det tungt för tillfället, men det beror mycket på att man har skador på flera viktiga spelare offensivt. Just nu saknar man Jason Spezza, Milan Michalek, Erik Karlsson, Guillaume Latendresse, Mika Zibanejad och Peter Regin. De tre första som jag nämnde får väl klassas som deras tre aboslut viktigaste spelare framåt. Utan Spezza var man redan förra säsongen riktigt dåliga och offensiven kändes trubbig. Ju längre säsongen gått så har man märkt av Spezzas frånvaro. Nu när Erik Karlsson också är skadad så fallerar hela deras powerplay. I februari har man hunnit med åtta matcher, men bara gjort 3 mål eller fler i en match, och det var på hemmaplan. På bortaplan är man betydligt mycket sämre och man har bara vunnit 2 av 7 matcher där. På de fyra bortamatcherna i februari har man bara gjort 3 ynka mål, vilket visar att man har det relativt tungt för tillfället. Man har inte heller lyckats göra mer än två mål i en match under fem raka nu. Offensiven är dålig pågrund av alla skador och man har levt mycket på sin målvakt Craig Anderson. Tror inte man klarar av tre mål mot ett defensivt starkt New Jersey.

Ottawa goals total: 2.33
Ottawa goals in february: 1.375

Jag tror inte man gör tre mål på en av ligans bästa defensiver, speciellt inte när man har alla skador och är relativt dåliga på bortaplan. Ottawa under 2.5 mål spelas hos Betsson till klart marknadshögsta oddset 1.70 med standardinsatsen 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden