Julen närmar sig och till natten har vi två matcher på schemat. Jag ska börja med att titta närmare på matchen mellan två lag som har helt olika spelstilar. New Jersey tar emot Ottawa.

  • Match: New Jersey – Ottawa
  • Speltips: Över 52.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19/12, 01.35

New Jersey är ett av ligans absolut tightaste lag om man ser på hur de spelar. De är ett lag som inte spelar ett spel som är roligt att titta på, men däremot är det ganska effektivt. Det visade man om inte annat förra säsongen. Den här säsongen har det gått lite tyngre resultatmässigt, men grundspelet är fortfarande detsamma. Man ställer upp och styr sina motståndare långt ut vilket gör det svårt för motståndarna att komma till avslut. De kommer spela på samma sätt idag och det bör inte gynna överspelet direkt, men samtidigt så får man också kolla på vilket lag som står på andra sidan ibland. Normalt sett så går New Jersey nästan alltid under linan, men ibland är det som sagt även lite undantag. Idag tycker jag är en sådan dag. De har mötts en gång hittills denna säsong och det var i Ottawa där det slutade med 65 skott totalt.

Martin+Brodeur+2012+NHL+Stanley+Cup+Final+CVn1nzpZJTil

Ottawa och deras spel är den stora anledningen till detta spel. Normalt sett så brukar linorna i Sens matcher ligga på nånstans mellan 58-63, beroende på vad som står på andra sidan. Idag möter man Devils som dragit ner linan ända till 52.5 och det är otroligt lågt, även om Devils som sagt är väldigt tighta. Ottawa är det lag som skjuter näst mest i hela ligan och dessutom är man ett av de lag som släpper till allra flest skott mot eget mål. På resande fot står man i en klass för sig när det gäller skott mot egen kasse. Ni som har sett Ottawa spela den här säsongen vet om att det är riktigt underhållande och att svängdörrarna går åt båda håll i hög fart. Den här säsongen har Ottawa spelat 35 matcher och man har klarat linan i alla 35 matcherna (!!!). Visst, nångång kommer som sagt första underspelet, men förutsättningarna är för bra för att kunna undvika detta spel. Inbördes mot Devils så har man klarat denna lina i 8 av de 10 senaste matcherna. Det känns riktigt bra idag med.


Linan är riktigt låg när det gäller Ottawa. Det är bara att skjuta in keramiken enligt mig och värderar det till lite över medel. Sens har klarat denna lina  alla 35 matcher hittills och då kan man inte spela på något annat än överspelet idag heller. Mitt spel blir över 52.5 skott till oddset 1.85 hos Bwin. Insatsen blir 7 units.  Andra bolag har satt linan på 55.5 till samma odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden