Säsongen lider sakta, men säkert mot sitt slut. Lika så som i hockey-VM så är det även i Stanley Cup fyra lag kvar. Eller vi kanske ska säga tre i och med att Kings mer eller mindre är klara redan. Ikväll tar New Jersey för första gången emot Rangers på hemmais i ett möte som står 1-1 i matcher.


  • Match: New Jersey – New York Rangers
  • Speltips: New Jersey Moneyline
  • Odds: 1,85 @ Betsson
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00

Det här är ett derby utan dess like. Båda lagen har haft ett par säsonger där det fått agera lite mittenlag. Henrik Lundqvist är i sitt livs form. Brodeur är inte sämre han, trots att jag inte tycker att han är en målvakt pga hans stil. Han stoppar iallafall puckarna. New Jersey imponerade redan på mig i första matchserien mot Florida, trots att det gick till 7 matcher. Kovaltjuk har vart helt grym. Parise och Zajac har varit bra. Enda problemet med Kovy är att det kan bli lika farligt bakåt som det är framåt när han är inne. I nästa runda tog dig sig an Flyers och där var det klasskillnad. 4-1 i matcher och Jersey var snäppet bättre i alla matcher.

Jag ska inte på nåt sätt trycka ner New York Rangers. De har tagit sig till conferencefinal och är ett av 4 lag som kan vinna bucklan. Men som jag förutspådde innan slutspelet så känns Rangers faktiskt lite tunna framåt. De är som New Jerey ett tungt lag att möta, där Jersey har lite bättre spets. Richards har varit bra. Gaborik har varit okej, men inte mer. Rangers har också spelat 16 slutspelsmatcher på 36 dagar. Och ingen av dem har varit enkel. En viss trötthet borde finnas i benen.  Jag har sett de flesta av matcherna med Rangers och tycker att de ska vara extremt glada att de har världens bäste Henrik imål. Utan Henke hade de aldrig stått här idag. Mot Ottawa var de långa stunder utspelade och Ottawa likaså. Mot Washington tog de sig med nöd och näppe vidare. Lundqvist vann kampen mot briljante Holtby.

Det känns som Rangers spel bygger på att Lunkan ska storspela, kötta framför eget och motståndarnas mål. Ikväll spelar New Jersey på hemmaplan och det ska de inte bränna tycker man. De har trots att spelat mycket bättre i den här två matcherna mot Rangers och ikväll tar de ledningen med 2-1 i matcher. Rangers saknar fortfarande Dubinsky, Sauer och Eminger.

Lycka till!

/Heden