Det är dags för ytterliggare ett New York-derby och det är mellan två lag som för tillfället kämpar om den sista slutspelsplatsen. New Jersey har fortfarande ett litet övertag, men vid vinst idag så skiljer det fyra poäng.

  • Match: New Jersey – NY Rangers
  • Speltips: New Jersey ML
  • Odds: 1.87 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20/3, 00.05

New Jersey har haft en ganska tung säsong hittills om man ska jämföra med förra året då man tog sig ändå till final och förlorade på målsnöret. Formen är inte bländande och man har faktiskt två raka förluster bakom sig. En trend som jag tror man bryter ikväll. Devils öppnade säsongen strålande och hade framförallt ett stabilt försvarsspel, något som sedan blev tvärtom och man släppte in en hel del mål. Martin Brodeur har varit skadad under större delen av säsongen vilket gjort att Johan Hedberg fått kliva in som given etta. Han har varit upp och ner, men på slutet har han faktiskt varit riktigt bra, vilket han normalt sett också är. På de sista fyra matcherna har han bara släppt in sju mål, men han har de två sista matcherna haft för dålig hjälp av utespelarna som ska göra mål framåt och tyvärr har det blivit två förluster. Senast stoppades man av en fenomenal Carey Price i Montreal-målet och ett rättvist resultat kanske borde varit två poäng till hemmalaget New Jersey. Det är just på hemmaplan som man är som starkast, som de flesta lag också är. Detsamma gäller Rangers. Devils har endast förlorat 4 matcher under ordinarie tid av 15 möjliga på hemmaplan, 9 av dem har slutat med vinster. På bortaplan har man däremot bara vunnit 4 matcher av 14, så att man är starkare på hemmaplan är självklart. Man har vunnit säsongens än så länge enda möte med 3-1, totalt har man fyra raka vinster mot Rangers. Hedberg är bekräftad.

Devils Overall Scoring: 2.5
Devils Home Scoring: 2.9
Devils Overall Defense: 2.8
Devils Home Defense: 2.5
New Jersey is 5-1 SU in their last 6 games when playing at home against NY Rangers
New Jersey is 5-1 SU in their last 6 games when playing NY Rangers

Rangers har även dem haft en tung start och får ganska överraskande kämpa för en slutspelsplats. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte tyckte att Rangers lag var överdrivet bra förra säsongen även fast man vann Eastern Conference. Man levde alldeles för mycket på Henrik Lundqvist. Han ingår visserligen i ett lag, men man vann många poäng tack vare ”Lunkan”. Denna säsong har han inte varit lika övertygande bra som förra året, och detsamma gäller övriga delar av laget. På nåt sätt känns det som att man saknar Brandon Dubinsky och Artem Anisimov, framförallt den förstnämnda som var otroligt viktig för Rangers. Laget spelade så sent som igår en 65-minutare plus straffar emot Carolina på hemmaplan och ju längre säsongen går, desto tyngre lär de lag som spelar back-to-back att få det med tanke på att det har varit ett så intensivt schema mot normalt. Rangers är också lite likt Devils i sin hemma-/bortafacit denna säsong. Man har vunnit 10 av 16 matcher på hemmaplan medans man borta bara har vunnit 4 av 12. Även här visar laget en liten svaghet på bortaplan vilket gör att man kommer få det tufft ikväll. Kom också ihåg att Rangers spelade igår och att Devils vilat i tre dagar. Rangers har gjort minst mål på bortaplan av alla lag i ligan. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men tycker inte det spelar någon roll då även Martin Biron gjort det bra denna säsong.

Rangers Overall Scoring: 2.4
Rangers Road Scoring: 1.7
Rangers Overall Defense: 2.4
Rangers Road Defense: 2.5
NY Rangers are 2-4 SU in their last 6 games
NY Rangers are 2-5 SU in their last 7 games on the road

——————————————————————————————————————————————

Som i matchen igår mellan Tampa – Philadelphia så säger jag att hemmaplansfördelen väger tungt här. Rangers spelade igår och kommer få det tufft ikväll.  Jag spelar New Jersey ML till oddset 1.87 hos Pinnacle med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden