New Jersey tar denna afton emot Montreal i sin näst sista hemmamatch för säsongen. Montreals form har blivit sämre de sista veckorna, men känslan är ändå att man står som rätta favoriter idag.

  • Match: New Jersey – Montreal
  • Speltips: Montreal ML
  • Odds: 1.83 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 24/4, 01.05

New Jersey har inte haft en bra säsong och senast mot Rangers behövde man ta två poäng för att fortfarande ha en chans på slutspel. Man hamnade dock i tidigt underläge med 2-0 och man lyckades inte heller resa sig från detta. Devils spelarna såg rejält besvikna ut i slutet av matchen och det är inte alls konstigt med tanke på att deras säsong mer eller mindre tog slut. Nu ska man bara spela av matcherna som är kvar och känslan är att man fortfarande hänger lite med huvudet sedan uttåget för två dagar sedan. Laget är annars ett lag som har haft svårt att göra mål på senare tid, förmodligen lite pågrund av Ilya Kovalchuks skada också. Han är däremot tillbaka sedan ett par matcher, men tror ändå inte att det hjälper. Man har däremot en av ligans bästa defensiver och släpper till otroligt lite skott. Dessvärre så har man Martin Brodeur och Johan Hedberg i kassen som inte alls hållt måttet denna säsong. Brodeur får sällan kritik för sina insatser, men jag känner att jag bör ge honom en liten känga. Han har vunnit mycket osv och är en av tidernas bästa, men han har sett sina bästa år. Hans stil håller inte längre i dagens hockey och han blir dessutom inte yngre heller. Trots att man denna säsong varit ett ganska stabilt hemmalag så bör man få det tufft här. Dels för att man förmodligen hänger lite med huvudet fortfarande och dels för att Montreal har mer motivation. Devils saknar Bryce Salvador.

Montreal har jag länge pratat om att de ska tappa form, vilket de nu också gjort. De har idag ett gyllene läge att hitta tillbaka till sitt spel när de ska möta ett nyligen avhängt New Jersey. Att formen är kass är jag mycket medveten om, men jag är ändå inte oroad för denna match. Montreal spelar för att vinna divisionstiteln. Boston är utmanaren om titeln och just Bruins går för sin tredje raka divisionsseger, något som Montreal gärna vill sätta stopp för. Då krävs det en vinst idag. Det är just motivationen som är den stora faktorn, och att man har en bättre målvakt. Även om Carey Price inte är i toppform så är han bättre än den han kommer möta på motståndarnas sida ikväll. Den här säsongen har Montreal vunnit båda mötena inbördes och man bör även vinna denna fight. Senast mötte man Washington och fick stryk med hela 5-1. En match som man egentligen ägde, men stoppades av en fenomenal Braden Holtby. De sista veckorna har man även haft lite problem på backsidan med skador. Nu har man nästintill full trupp och då är man ett bättre lag än Devils, speciellt med en hög motivationsfaktor i kroppen. Montreal saknar bara Alexei Emelin.


Motivationsfaktorn är den största anledningen här. Sedan tycker jag också att Montreal är ett bättre lag än Devils och ska vara favoriter oavsett i denna drabbning. Jag spelar Montreal ML till oddset 1.83 hos Pinnacle med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden