NHL går från att erbjuda två matcher på en natt till att ge oss hela tolv matcher att spana in. Mitt fokus hamnar i mötet mellan New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins. Devils förlorade senast trots att laget spelade med ny tränare. Penguins förlorade även dom sin senaste match och båda lagen har nu tre raka nederlag. Devils har fyra raka hemmasegrar mot Penguins, mäktar laget att ta en femte eller bryter Penguins sviten?

  • Match: New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins
  • Serie: NHL
  • Speltips: Devils över 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ Betway
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 30/12, 01:00

Startande målvakter:
Devils: C. Schneider
Penguins: 

Devils förlorade senast på bortaplan mot New York Rangers med 3-1 i rivalmötet. I en match som Devils började bra men där Rangers jobbade sig in i matchen och tog ledningen. Ledningen utökades till 2-0 innan Devils reducerade men föll till slut med 3-1 efter ett insläppt mål i öppen kasse.

Förlusten innebar att Devils nu har radat upp tre raka förluster och har endast två segrar på sina tio senaste matcher, 2-5-3.
Med en otrolig svag form finner vi Devils på en femtonde plats i Eastern Conference med trettioen inspelade poäng efter trettiosju spelade matcher.
Devils har just nu elva poäng upp till slutspel och till nackdelen är Devils det lag som har spelat flest matcher i Eastern Conference.

Hemma i Prudential Center har Devils inte imponerat. Laget har efter femton spelade hemmamatcher tagit tretton poäng. Det gör Devils till Eastern Conference sämsta hemmalag och laget har bara fyra segrar på dessa matcher.
Däremot har Devils tagit poäng i nio av dessa matcher men har fortsatta problem med att avgöra matcher under förlängningen och straffläggningen.
Devils har stora problem med att göra mål på hemmaplan och med tjugoåtta insläppta mål är det minst gjorda mål i Eastern Conference av ett hemmalag. Det ger ett snitt på blygsamma 1,88 mål.

Devils saknar ett gäng spelare till nattens match:
J. Josefson (spelar troligen inatt)
M. Ryder
P. Elias
M. Havlat
D. Severson
B. Salvador
R. Clowe

new_jersey_200x200 V.S pittsburgh_200x200

Penguins åkte på ännu en förlust i lagets senaste match. Laget förlorade på hemmaplan mot Washington Capitals med 0-3. Det var en jämn och tät drabbning där Capitals tog ledningen under den första perioden. Det blev en mållös andra period men i den tredje perioden avgjorde Capitals matchen efter knappa tio minuter i den sista perioden då 3-0 kom. Skillnaden var att Penguins hade problem med att göra mål och trots trettioen skott på mål gick laget mållösa.

Det blev den tredje raka förlusten och på Penguins tio senaste matcher har det slutat med fem segrar och fem förluster, 5-2-3.
Penguins har trots allt tagit poäng i åtta av sina tio senaste matcher och behåller därav sin topplacering i Eastern Conference. Penguins har spelat ihop fyrtionio poäng efter trettiofem spelade omgångar. Det gör att Penguins leder sin Conference men med endast ett poäng mer än tvåan Tampa Bay Lightning.

Bortaspelet för Penguins del har varit bra under säsongen. Däremot har det sviktat lite på slutet och laget har fyra raka nederlag på bortaplan. Penguins åkte på tre raka 4-3 förluster efter övertid/straffar innan laget föll med 4-3 borta mot Lightning efter ordinarie tid i lagets senaste bortamatch.
Men trots det har Penguins tagit massvis av poäng på bortaplan, och med totalt tjugotvå poäng på sexton bortamatcher är Penguins Eastern Conference andra bästa bortalag.
Penguins har släppt in en del mål på bortaplan och laget har släppt in fyra mål i fyra raka bortamatcher.

Penguins har en skadelista som är enorm:
K. Letang (spelar ev inatt)
Z. Sill (spelar ev inatt)
O. Maatta
S. Downie
T. Greiss
S. Wilson
P. Hornqvist
R. Bortuzzo
B. Comeau
C. Adams
C. Ehrhoff
P. Martin
B. Bennett
P. Dupuis

Det är dags för det första mötet i Prudential Center.
Men lagen har mött varandra två gånger den här säsongen. Båda matcherna har vunnits av Penguins. Den första matchen slutade med en 8-3 seger. Där ledde Devils med 3-1 i början av den andra perioden innan Penguins satte SJU raka kassar.
Den andra matchen blev målsnål. Den vann Penguins med 1-0.

Vilket lag kommer att bryta sin förlustsvit?
Det är den stora frågan. Två lag som verkligen måste börja ta segrar igen för att klättra uppåt i tabellen eller behålla toppositionen.
Något jag fastnade för är Devils målproduktion.
Devils har haft stora bekymmer med att lyckas få in pucken i motståndarmålet men Penguins blir en passande uppgift.
Detta på grund av Devils form hemma mot Penguins. Laget har fyra raka hemmasegrar mot Penguins och har gjort minst tre mål i tre av dessa fyra. Sen är även Penguins ett bortalag som släpper in en del mål, totalt fyrtioen insläppta och det ger ett snitt på 2,56 mål per bortamatch. Speciellt i dom senaste matcherna då Penguins har släppt in fyra mål i fyra raka bortamatcher.
Ska Devils lyckas vinna en match för en gångs skull på hemmaplan så är det nu. Laget trivs hemma mot Penguins och bortalaget kommer till spel med minst tolv spelare borta och kan sakna så många som fjorton. Ett Devils som måste börja vinna och göra mål gör att oddset lockar betydligt.
Mitt spel blir Devils över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till 2,01 hos Betway.