Vi riktar fokus mot National Hockey League och där det kommer att spelas elva matcher. I en av matcherna jag tittar närmare på är mellan två lag som är i stora behov att lösa två poäng då lagen är långt ifrån slutspel. New Jersey Devils har tretton poäng upp till slutspel medan Ottawa Senators har tolv. Men Devils däremot har nio segrar mot Senators i lagens tretton senaste möten i Prudential Center.

  • Match: New Jersey Devils – Ottawa Senators
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Devils
  • Odds: 1,81 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 4/2, 01:00

Startande målvakter:
Devils: C. Schneider
Senators: R. Lehner

Devils kommer med en klart godkänd form för tillfället. I sin senaste match besegrades Florida Panthers med 3-1 på hemmaplan. En match som Devils sköt tio av sina fjorton skott under den första perioden och ledde med 2-0. Efter det spelade laget mest på resultatet och lät Panthers trycka på. Devils försvarade sig bra och satte 3-0 i öppen kasse. Däremot fick laget aldrig hålla nollan, då Panthers reducerade med en och tjugonio kvar av matchen.

Devils tog därmed poäng i sin fjärde match på raken och har gått segrande ur tre av dessa. På sina tio senaste matcher har det slutat med sex segrar och fyra förluster, 6-2-2. Med poäng i åtta av dom tio senaste matcherna har avståndet till slutspelet krympt. Devils står just nu på fyrtiosju poäng efter femtio matcher och ligger på en trettonde plats i Eastern Conference. Det är dock tretton poäng upp till slutspel.

Hemma i Prudential Center har Devils fått igång spelet mer och mer. Laget är nu uppe i sex raka matcher med poäng och fyra av dessa matcher har blivit segrar.
Men med bara tjugofem poäng efter tjugotre hemmamatcher är Devils Eastern Conference trettonde bästa hemmalag.

Devils kommer till spel utan:
D. Severson
S. Gionta
B. Salvador
R. Clowe

new_jersey_200x200V.S ottawa_200x240

Senators kommer till spel med en storseger i ryggen. Laget mötte Arizona Coyotes på hemmaplan. Det stod bara 1-1 efter den första perioden men efter den så sa det mest bara pang pang pang. Ställningen var 3-1 efter den andra och den tredje perioden hann inte ens vara i två och tjugo innan det stod 5-1 på tavlan. Senators vann matchen med hela 7-2.

Segern betydde Senators fjärde på lagets tio senaste matcher, 4-4-2. Med en blandad poängtagning den senaste tiden står Senators och stampar kring samma plats i Eastern Conference. Laget har fyrtionio poäng efter fyrtioåtta omgångar och ligger på en elfte plats. Det är elva poäng för Senators upp till närmsta slutspelslag.

Senators har inte riktigt rosat marknaden på bortaplan den här säsongen. Laget har spelat tjugosex bortamatcher och har tagit tjugotre poäng. Det gör Senators till Eastern Conference elfte bästa bortalag. Detta trots att Senators nästan har spelat flest matcher på bortais.
Senators föll i sin senaste bortamatch mot New York Rangers med 3-2 efter förlängning. Det innebar Senators fjärde förlust på lagets fem senaste matcher.

Senators kommer till spel utan:
A. Chiasson (spelar ev inatt)
C. Anderson
Z. Smith

Säsongens tredje möte.
Den första matchen spelades i Ottawa. Där vann Devils med 3-2 efter förlängning.
I lagens senaste match som spelades i Prudential Center resulterade i en 2-0 seger för Senators.
På lagens tio senaste möten har det slutat med fyra segrar för Devils och sex för Senators.
På lagens fem senaste i Prudential Center har det slutat med två segrar för Devils och tre för Senators.

Vilket lag kommer närma sig slutspel något?
Det gör Devils. Detta på grund av att laget har fått upp det vinnande konceptet. Trots att laget oftast spelar en försvarande och tråkig spelstil vinner laget matcherna eller tar poäng. Tre segrar i lagets fyra senaste och poäng i samtliga. Endast förlust mot Penguins med 2-1 efter övertid, vilket som får ses som klart godkänt.
Medan Senators besegrade formsvaga Coyotes som vek ihop sig totalt under matchens sista tjugo minuter. Samtidigt är lagets bortaspel inget att hänga i julgranen, då laget endast har en seger på sina fem senaste bortamatcher.
Ett Devils som har tongivande spelare startklara och har en klar fördel i målvaktsfighten, då Senators saknar sin förste målvakt Craig Anderson och ställer Robin Lehner i kassen.
Devils har dessutom nio segrar på lagens tretton senaste i Prudential Center.
Mitt spel blir Devils som segrare inklusive övertid och straffar till 1,81 hos Unibet,