Ger mig in i den nordamerikanska ishockeyn denna måndag. I Prudential Center ska de regerande Stanley Cup-finalisterna New Jersey Devils ta sig an Ottawa Senators där jag hittar en intressant spelarspecial. Notera tiden för spelstoppet då matchen spelas något tidigare än vanligt.

  • Sport: Ishockey
  • Liga: NHL
  • Match: New Jersey Devils – Ottawa Senators
  • Spel: David Clarkson över 0,5 poäng
  • Odds: 1,85 @ Betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

New Jersey Devils har, trots den mindre smickrande insatsen senast i derbyt mot Islanders, gjort det bra så här långt och poängmässigt har man endast Pittsburgh framför sig i sin division. Ottawa Senators har också en slutspelsplats, den sista i nuläget men det med knapp marginal. Frågetecken kring formen i överlag då man endast har vunnit en av sina 5 senaste matcher.

Devils kommer till spel utan Dainius Zubrus, inga skador i övrigt. Desto större bekymmer hos Senators som troligtvis får klara sig utan Erik Karlsson säsongen ut. Ett tufft avbräck för laget då svensken anses vara en av världens absolut bästa backar. Även Jason Spezza och Peter Regin, bl.a., missar kvällens batalj medan Milan Michalek är ett frågetecken.

David Clarkson har skrapat ihop 16 poäng, fördelat över 10 mål och 6 assists, på 15 matcher så här långt och han går troligtvis mot sin bästa säsong. En fd ”enforcer” som har skolats om till en hygglig poängspelare där endast tre spelare i hela ligan har gjort fler mål än honom. Med hans facit är jag något förvånad över oddset då han snittar en poäng/match.

Kanadensaren med nr 23 på ryggen är långt ifrån den mest tekniskt fulländade spelaren i ligan, men han är väldigt stark runt sargen och framför motståndarnas mål, där han är väldigt bra på att styra in puckarna, bl.a. i spelformen power play där han har gjort hälften av sina mål. Med sin spelstil kommer han alltid kunna skapa farligheter och jag tror inte att kvällens motstånd blir något undantag. Senators kan ha en något nedåtgående trend med 7 insläppta mål i de 2 senaste matcherna och dessa skadebekymmer är något oroande för laget. Craig Anderson, som har varit lysande i målet men något mer mänsklig på slutet, lär få jobba hårt även ikväll.


Spelar på att David Clarkson kommer stå för minst en poäng i kvällens match med en medelinsats. I speltips-menyn hittar ni även ett spel av Heden från samma match. Twitter: @Puyol_SpelaSpel

/Puyol