New Jersey Devils vänder hem till Prudential Center efter att ha haft en tre matchers lång bortaturné. Där väntar ett Ottawa Senators som är ute på sin roadtrip och går inatt den tredje raka bortamatchen. Båda lagens former är sisådär men av dom arton senaste mötena mellan lagen har hemmalaget gått segrande ur tretton. Blir så fallet även inatt?

  • Match: New Jersey Devils – Ottawa Senators
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Devils
  • Odds: 1,80 Expekt
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 18/12, 01:00

Startande målvakter:
Devils: C. Schneider (troligtvis) Matcher: 29 Impm: 2,61 Räddningsprocent: 91,6%
Senators: C. Anderson Matcher: 18 Impm: 2,58 Räddningsprocent: 92,5%

Devils kommer med fyra raka förluster i ryggsäcken. Men i den senaste matchen mot New York Islanders spelade Devils otroligt bra. Framförallt i den första perioden där Islanders inte kom till några lägen överhuvudtaget. Men sen drog laget på sig för mycket utvisningar och bjöd in Islanders i matchen som kunde reducera och senare även kvittera. Matchen gick till straffar och där vann Islanders och det slutade med en 2-3 förlust för Devils.

Devils har tagit poäng i fem av lagets tio senaste matcher men det har bara slutat med två segrar för Devils. Problemet har till stor del varit att det inte klickar igång i det offensiva utan Devils gör oftast bara ett eller två mål per match.
Problemet med att göra mål har skickat Devils utanför slutspelsplatserna och har efter trettiotvå spelade matcher tjugoåtta poäng. Den poängskörden placerar Devils på en tolfte plats i Eastern Conference med sex poäng till slutspelsplatserna.

Hemma i Prudential Center har Devils bara spelat elva att trettiotvå matcher. Men på dessa elva matcher har det bara blivit TRE segrar för laget. Devils tar dock poäng då det har blivit poäng i sju av elva hemmamatcher men problemet med att avgöra matcher under förlängning eller straffläggning lever vidare.
Totalt tio poäng på hemmaplan och Eastern Conference sämsta hemmalag.
Devils förlorade lagets senaste hemmamatch mot Chicago Blackhawks med 2-3 efter, ja ni vet straffar. Det innebar Devils fjärde raka hemmaförlust.

Devils kommer till spel utan:
D. Zubrus (spelar ev inatt)
M. Cammalleri (spelar ev inatt)
A. Larsson
P. Elias
B. Salvador
R. Clowe

new_jersey_200x200V.S ottawa_200x240

Senators kommer till spel att på slutet vinna ena matchen för att förlora nästa och sedan vinna igen osv. Nu sist mötte Senators Buffalo Sabres på bortaplan. En svängig match som Senators tappade en 1-0 ledning till underläge 1-3. För att sedan vända till 4-3 men tappa in 4-4 i slutet av den tredje perioden och förlorade sedan under straffläggningen.

Senators form är heller inget vidare. Blott tre segrar på lagets tio senaste matcher. Däremot är laget som Devils och har tagit poäng i fem matcher men problemet att avgöra under ordinarie tid är något som gäckar Senators.
Men med poäng i tre av lagets fyra senaste matcher har Senators knappat in på lagen som ligger på slutspel. Senators har trettio inspelade poäng efter trettio spelade match och ligger på en elfte plats i Eastern Conference.

Bortaspelet har varit okey men inte så mycket mer. Senators spelar alldeles för många oavgjorda matcher på bortais. Hittills har det blivit sju kryss på sjutton matcher. Men med kryss innebär det ju minst ett poäng och på Senators bortamatcher har laget fått ihop femton poäng. Det gör Senators till Eastern Conference tionde bästa bortalag.
Senators har på lagets fem senaste bortamatcher endast en seger och fyra förluster.

Senators kommer till spel utan:
P. Wiercioch (tveksam till spel)
Z. Smith
M. Methot
C. Neil

Säsongens andra möte.
Den första matchen spelades i Ottawa. Den slutade ”oväntat” nog oavgjort 2-2 efter fulltid. Där kunde Devils senare avgöra under förlängningsspelet.
På lagens tio senaste möten har det slutat med fyra segrar för Devils och sex för Senators.
I Prudential Center har Devils tre segrar på lagens fem senaste möten där.

Ska Devils lyckas skrämma bort hemmaspöket?
Devils har inte fått pucken att studsa lagets väg den här säsongen och uddamålsförlusterna avlöser varandra. Men Devils spel i den senaste matchen gör att jag tror att Devils lyckas bryta sin fyra matchers lång förlustsvit på hemmaplan och i serien.
Mot Islanders spelade Devils riktigt bra och hade det varit något mer effektiva eller mer kyliga på att inte dra på sig utvisningar hade en seger bärgats. Det plockades dock poäng på bortaplan mot ett av NHL’s bästa hemmalag, vilket alltid är positivt att ta med sig.
Medan ett Senators föll i svängig match mot Sabres senast och försvarsspelet är inte lika bra för stunden som det har varit tidigare.
Mer som talar för Devils är att Senators inte trivs i Prudential Center. Endast tre segrar på lagets tolv senaste besök. Senators har endast en seger på lagets sju senaste matcher med en dags vila. Inget rolig statistik att ha med sig.
Ett Devils som har längtat efter att få komma hem efter att ha haft tre raka bortamatcher får en passande uppgift att bryta sin förlustsvit mot ett Senators som har problem att vinna matcher på resande fot. Devils vill starta sin fyra raka hemmamatcher med en seger!
Mitt spel blir därmed Devils som segrare inklusive övertid och straffar till 1,80 hos Expekt.