Återupptag efter ett kortare uppehåll i samband med All Star-matcherna. Det smäller direkt med ett rivalmöte när New Jersey Devils gästas av New York Rangers. Ett hemmalag som är rejält skadedrabbade och inte blir det speciellt mer lovande när det lag som varit bortalag har vunnit sju av lagens nio senaste möten. Fortsätter bortalaget att vinna?

  • MatchNew Jersey Devils – New York Rangers
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Rangers
  • Odds: 1,77 @ Nordicbet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 3/2, 01,00

Startande målvakter:
Devils:
Rangers:

Slutspelsjagande Devils fick ett slut på segersviten på fyra raka vinster när man åkte på plumpen på bortaplan mot Pittsburgh Penguins i den sista omgången innan All Star-matcherna och föll med 2-0. Förlusten var lagets femte på dom tio senaste omgångarna, 5-5-0.
Förlusten skickade ner till Devils utanför slutspel och laget ligger i dagsläget på en nionde plats i Eastern Conference med femtiofem inspelade poäng efter femtio omgångar. Devils har samma poäng som sista slutspelslaget Penguins, men ligger bakom efter att ha färre segrar inom ordinarie och inkluderat övertidsspel.

Hemma i Prudential Center har Devils gått si och så under säsongens lopp. Laget har nu två raka hemmavinster efter att ha besegrat Ottawa Senators med 6-3 i lagets förra hemmamatch.
Men trots dessa segrar har laget bara spelat ihop tjugofem poäng efter tjugofyra hemmamatcher och är Eastern Conference tolfte bästa hemmalag.

Devils kommer till spel utan:
M. Cammalleri
J. Moore
J. Merrill
P. Elias
J. Tlusty
R. Clowe

new_jersey_200x200 V.S rangers_200x200

Rangers fortsätter att leverera i årets upplaga av NHL. Laget besegrade Buffalo Sabres på hemmaplan med 6-3 i omgången innan All Star och tog därmed sin tredje seger av dom fyra senast möjliga. Sett ur ett längre perspektiv har Rangers sex segrar och fyra förluster på dom tio senaste omgångarna, 6-3-1.
Segrarna på sistone har befäst Rangers tabellplacering och laget ligger för stunden på en tredje plats i Eastern Conference med femtionio inspelade poäng efter fyrtionio matcher. Upp till tvåan Florida Panthers är det fyra poäng och ner till fyran Tampa Bay Lightning enbart ett.

Men för att Rangers ska kunna gå långt i kommande Stanley Cup måste bortaspelet komma igång. Att vara tredje placerade i Eastern Conference ligatabell, men att vara samma konferens näst sämsta bortalag kommer inte att hålla i längden. Rangers har bara vunnit nio av tjugofyra bortamatcher och har spelat ihop till tjugoen poäng på bortaplan.
Rangers förlorade sin senaste bortamatch, då mot Ottawa Senators med 0-3 och åkte på sin tredje förlust på dom fem senaste bortamatcherna.

Rangers kommer till spel utan:
R. Nash

Säsongens andra möte.
Lagen möttes i Madison Square Garden i oktober och där fick gästande Devils åka ifrån med en 2-1 seger efter övertid.
Sett över lagens tio senaste möten har Devils tre segrar och Rangers sju. Tillägger vi försäsongsmatcherna har Rangers två ytterligare segrar.
Inne i Prudential Center har Devils en seger av dom fem senaste hemmamatcherna mot Rangers.

Ett svagt hemmalag mot ett svagt bortalag.
Rangers måste få igång bortaspelet om laget vill kunna vinna Stanley Cup framåt vårsommaren och mot Devils finns möjligheterna att bättra på borta statistiken. Det på grund av:
1. Rangers trivs otroligt bra mot Devils. Devils spelstil passar inte alls mot Rangers och nio segrar från Rangers sida av dom tolv senaste mötena säger en del. Även på hemmaplan har Devils stora bekymmer mot Rangers och har bara en seger av dom fem senast möjliga i grundserien.
2. Devils är otroligt skadebenägna. Laget saknar sex spelare och dessutom tongivande herrar som P. Elias, M. Cammalleri och J. Moore. Medan Rangers nästintill är skadefritt och det är bara R. Nash som är frånvarande.
3. Trupperna. Rangers har bättre spelare på flertalet positioner och laget kommer ligga i toppen att kriga för att gå långt i slutspelet. Medan Devils är ett nybyggt lag med en hel del att jobba med och att laget skulle ta sig till slutspel skulle vara en succé än om laget inte gjorde det.
Rangers har alla förutsättningarna med sig för att kunna förbättra bortaspelet och därmed blir mitt spel en bortaseger inkluderat övertid och straffar till 1,77 hos Nordicbet