New Jersey Devils har bytt bort två tunga spelare i laget för två draftval. Ett beslut som kan ses om som att Devils har lagt ner fokus på att nå slutspel och satsar istället för att bygga för framtiden. Ett beslut som kan gynna nattens motståndare Predators som kommer till spel med tre raka nederlag. Lagen har mötts en gång under säsongen och då vann Predators. Blir det samma utgång inatt?

  • Match: New Jersey Devils – Nashville Predators
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Predators
  • Odds: 1,77 @ William Hill
  • Insats: 3,5/5 units
  • Spelstopp: 4/3, 01.00

Startande målvakter:
Devils: C. Schneider
Predators: C. Hutton (troligtvis)

Devils skeppade iväg ännu en spelare för ett draftval. Den här gången fick backen M. Zidlicky lämna laget och åka till Detroit Red Wings under gårdagens deadline. En rutinerad spelare som har gjort fyrtiotvå poäng den här säsongen och kan sin sak.
Devils vann trots att J. Jagr försvann från laget senast mot Columbus Blue Jackets med 2-0 på bortais. En storspelande C. Schneider var den stora orsaken till segern när han räddade samtliga trettiotre skott han fick på sig.
På Devils tio senaste matcher har laget tagit fem segrar och förlorat fem, 5-4-1.
Devils har en någon möjlighet till slutspel men laget har en bra bit upp när man bara har nitton matcher kvar att spela. Devils ligger just nu på en tolfte plats i Eastern Conference med sextiotvå poäng och har nio poäng upp till slutspel med en match mer spelad.

Hemma i Prudential Center har Devils gått bättre än på bortaplan. Det har spelats trettiotvå hemmamatcher där inne och i femton av dessa har hemmalaget avgått med en seger. Devils har spelat till sig trettioåtta poäng på hemmaplan och placerar sig som Eastern Conference tionde bästa hemmalag.
I den senaste hemmamatchen förlorade Devils mot Boston Bruins med 3-2 efter straffar och åkte på sin andra raka hemmaförlust. På lagets fem senaste hemmamatcher har det blivit tre segrar och två förluster.

Devils kommer till spel utan:
K. Kinkaid (troligtvis spelbar ikväll)
D. Severson
B. Salvador
R. Clowe (borta för resten av säsongen)

new_jersey_200x200V.S nashville_200x116

Predators är back to back efter att ha gått en tuff match mot topplaget New York Rangers på bortaplan. Det var en match som dominerades till stor del av hemmalaget och Rangers vann även matchen fullt rättvist med 4-1.
Förlusten blev Predators tredje raka och den femte på lagets tio senaste matcher, 5-4-1.
Med en nedåtgående form har Predators tappat större delen av det försprång man hade till lagen bakom sig i Western Conference. Laget toppar fortfarande sin Conference men har nu bara två poäng fler än tvåan Anaheim Ducks när laget står på åttionio poäng efter sextiofyra omgångar.

På bortaplan har Predators spelat trettiotvå matcher. Det har slutat med femton segrar, varav fyra efter övertid/straffar och sjutton förluster, varav sex efter övertid/straffar. Det ger Predators en poängskörd på trettiosex poäng inspelade på bortaplan och laget placerar sig som Western Conference sjätte bästa bortalag.
Predators har förlorat tre av sina fem senaste bortamatcher, där tre av dessa matcher har slutat oavgjort efter fulltid.

Predators kommer till spel utan:
A. Volchenkov (spelar ev inatt)

Lagens andra möte för den här säsongen.
Den första matchen spelades i Nashville och där vann Predators med 3-1.
Sett över lagens tio senaste möten har Devils fem segrar och Predators fem.
Lagens fem senaste i möten i Prudential Center har resulterat i tre segrar för Devils och två för Predators.

Ett topplag möter ett lag i den nedre regionen.
Devils har haft en tung säsong mot lagen i Central Division. Laget har spelat sex matcher mot lag därifrån och samtliga matcher har slutat med förlust. En av matcherna var mot Predators på bortaplan,1-3.
Devils skeppade iväg två tongivande spelare under slutet av transfertiden. Både Jagr och Zidlicky byttes bort för två draftval.
Det passar ett relativt borta starkt lag som Predators som är inne i en liten mindre svacka. Laget har tre raka förluster men det har varit tighta och jämna matcher där Predators har varit något ineffektiva för att kunna vinna matcherna.
Nu ställer Devils C. Schneider i kassen för femte matchen på raken. Han får dra ett tungt lass för ett svagt hemmalag och räddar sitt lag i var och varannan match.
Predators kommer till spel med troligtvis fullt lag och då är Predators ett mycket bättre lag än Devils. Predators har nu två raka segrar mot Devils och detta är ett bra läge för laget att kunna studsa tillbaka på rätt spår.
Nej, detta är en match som Predators ska vinna när Devils släppt iväg två av sina bästa spelare för draftval, medan Predators spetsat laget till det bättre med spelare som C. Franson och M. Santorelli.
Mitt spel blir Predators som segrare inklusive övertid och straffar till 1,77 hos William Hill.