NHL matcherna fortsätter i sin skyhöga fart att avlösa varandra. En ny NHL natt att vänta och det blir ett viktigt möte inne i Prudential Center när New Jersey Devils gästas av Detroit Red Wings. Båda lagen står på samma poäng och har lika många matcher spelade. Vilket lag rycker något när den fyrtionde omgången skall spelas?

  • MatchNew Jersey Devils – Detroit Red Wings
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Red Wings 
  • Odds: 2,00@ bet365
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 5/1, 01:00

Startande målvakter:
Devils:
Red Wings:

Devils kommer inatt spela sin fyrtionde match för säsongen. Av dom tidigare trettionio har laget vunnit tjugo och totalt samlat ihop fyrtiofem poäng. Det räcker för att placera laget på en sjätte plats i Eastern Conference med ett poäng upp till femman New York Rangers. Laget har dessutom tre poäng ner till närmsta lag utanför slutspel.
I Devils senaste match stod topplaget Dallas Stars för motståndet. Devils avgick med segern 3-2 efter övertid på hemmaplan och tog därmed sin tredje raka seger och den fjärde på lagets fem senaste matcher. Sett över lagets tio senaste matcher har det slutat med fem segrar och fem förluster, 5-4-1.

Hemma i Prudential Center har spelet varit upp och ner för laget. Segern senast över Stars var lagets andra raka hemmavinst och den fjärde seger på dom sex senaste hemmamatcherna.
Totalt sett har Devils spelat tjugo hemmamatcher och spelat ihop tjugoen poäng. Det gör laget till Eastern Conference tionde bästa hemmalag.

Devils kommer till spel utan:
T. Ruutu (spelar ev inatt)
M. Cammalleri (spelar ev inatt)
P. Elias
J. Josefson
R. Clowe

new_jersey_200x200 V.S detroit_200x154

Red Wings har varit upp och ner under säsongen och formen den senaste tiden har inte rosat marknaden. Laget hade tre raka förluster innan bortamötet mot Buffalo Sabres. Där fick Red Wings äntligen avgå med en seger, 4-3 efter ett sent och psykologiskt avgörande. 
Segern var lagets blott tredje på dom tio senaste matcherna, 3-5-2.
Trots en svajande form har Red Wings lyckat hållit sig ovanför slutspelsplatserna. Laget ligger på en sjunde plats i Eastern Conference med fyrtiofem spelade poäng efter trettionio matcher. Laget har ett poäng upp till femman Rangers och tre ner till närmsta lag utanför slutspel.

Bortaspelet brukar vara en styrka Red Wings besitter. Denna säsong har spelet på bortaplan inte varit lika strålande, men ändå varit helt okey. Laget har spelat sexton bortamatcher och har tagit nitton poäng efter åtta segrar och åtta förluster. Det gör Red Wings till Eastern Conference åttonde bästa bortalag.
Red Wings seger på bortais mot Sabres satte stopp för två raka bortaförluster och var lagets andra seger på dom sex senaste bortamatcherna.

Red Wings kommer till spel utan:
T. Jurco (spelar ev inatt)
K. Quincey (spelar ev inatt)
T. Pulkkinen
D. Miller
J. Franzen

Säsongens tredje möte mellan lagen.
Lagen har möts i varsin hemmaborg tidigare. Det första mötet i Prudential Center avgick Devils med segern 3-2 efter övertid.
I Joe Louis Arena vann återigen Devils och då med segersiffrorna 4-3.
Lagens tio senaste möten har annars resulterat i fyra segrar för Devils och sex för Red Wings.
Inne i Prudential Center har dom fem senaste mötena slutat med två hemmasegrar och tre bortasegrar.

Kan Red Wings bryta Devils segersvit?
Ja, fallet ska vara så. Red Wings har i frånsett den här säsongen det oftast enkelt mot Devils. Laget har elva segrar på lagens sexton senaste möten. 
Red Wings är även ett starkt bortalag och har varit så denna säsong också. Speciellt på bortaplan mot Devils trivs Red Wings ypperligt och har tre segrar av dom fem senaste mötena.
Devils har problem på hemmaplan denna säsong och hemmaspelet fruktar inte många. Till det lägger vi till att laget störs av skador. Tunga skador dessutom då P. Elias är ute ur spel, frågetecken på Cammalleri och Ruutu. Är dessa också borta har Devils en tung trio frånvarande.
Att Devils ska besegra Red Wings för tredje gången den här säsongen på lika många försök ställer jag mig tveksam till. Red Wings tog en ruggigt viktig seger senast och självförtroendet steg välbehövligt.
Till slut tillägger jag att Devils har tre raka segrar och Red Wings spelstil är mer än väl lämpad för att sätta stopp för den sviten.
Mitt spel blir Red Wings som segrare inklusive övertid och straffar till 2,00 hos bet365,