Två av Eastern Conference formsvagaste lag drabbas samman när New Jersey Devils gästas av Carolina Hurricanes. Båda lagen kommer till spel med fåtalet segrar på sistone och att något av lagen ska nå slutspel ser tämligen mörkt ut. Det positiva för Devils del när dessa två lag möts är att hemmalaget i regel vinner matcherna. Blir fallet så även inatt?

  • MatchNew Jersey Devils – Carolina Hurricanes
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Devils 
  • Odds: 1,82 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 2/3, 01,00

Startande målvakter:
Devils:
Hurricanes:

Hemmalaget Devils förlorade för andra matchen på raken när Tampa Bay Lightning nollade laget inne i Prudential Center med segersiffrorna 0-4. I och med förlusten har Devils släppt in tio mål på sina två senaste matcher och har målskillnaden 1-10. Inga imponerande siffror för ett lag som jagar slutspelsplats. Av Devils tio senaste matcher har det slutat med fyra segrar och sex förluster, 4-6-0.
Formen bäddar inte direkt för slutspel. Devils ligger just nu på en tionde plats i Eastern Conference med sextiosju poäng efter sextiotre omgångar och har fem poäng upp till närmsta slutspelslag. Laget har dessutom en eller två matcher mer spelade än dom flesta motståndare.

Devils kommer till spel utan:
M. Cammalleri
P. Elias
J. Tlusty
R. Clowe

new_jersey_200x200 V.S 1280px-Carolina_Hurricanes.svg

Hurricanes utmärker sig inte mer än Devils. Det är något som är säkert. Laget förlorade mot St. Louis Blues med 2-5 på hemmaplan och åkte på sin tredje raka förlust. 
Formen är med andra ord ganska knackig och trots att det har blivit fyra segrar på lagets tio senaste matcher, 4-5-1 är formen idag långt ifrån bra.
I Eastern Conference finner vi åt Hurricanes på plats tolv. Där ligger laget med sextiosex poäng efter sextiofyra omgångar och har sex poäng upp till närmsta slutspelslag. Det tunga här för Hurricanes är att laget har spelat tre matcher fler än närmsta slutspelslag och att då ligga sex poäng bakom med enbart arton omgångar kvar bådar inte för slutspel.

Hurricanes kommer till spel utan:
R. Nash (spelar ev inatt)
J. Faulk (spelar ev inatt)
J. McClement (spelar ev inatt)
A. Nestrasil
J. Wisniewski

Säsongens tredje möte.
Det har spelats en match i Carolina och en i New Jersey. Båda matcherna har slutat med hemmasegrar. Först vann Hurricanes med 3-1 i sin hemmaborg. Därefter följde Devils upp med att vinna med 3-2 i sin.
Hemmasegrar är dessutom något som präglar i fokus när dessa lag möts. Av lagens fem senaste möten har fyra matcher vunnits av hemmalaget.

Vilket lag tar in temporärt på slutspelslagen?
Av mitt perspektiv ser jag att det ska vara Devils. Detta då Devils har det otroligt lätt för Hurricanes på hemmaplan. Nio vinster av lagens tolv senaste möten inne i Prudential Center har slutat med hemmasegrar.
Devils är sisådär på hemmaplan men Hurricanes är långt ifrån bättre på bortais.
Båda lagen har knackig form men vad som mer talar för Devils är att Hurricanes kan komma till spel med tre centrar och två backar borta. Vilket är betydligt mer kännbart än hemmalagets frånvarospelare. Där är det framförallt Elias och Cammalleri som är kännbara avbräck.
Slutligen kommer Hurricanes till spel hårt matchat på sistone. Laget gör sin fjärde match på sex dagar och spelar dessutom borta.
Devils får ett bra läge att ta chansen för att nå slutspel men då måste segern komma.
Mitt spel blir Devils som vinnare inklusive övertid och straffar till 1,82 hos Unibet.