Slutspelsjagande Boston Bruins åker till New Jersey och Prudential Center för att ta sig an New Jersey Devils. Ett hemmalag som föll i sin förra match och skeppade iväg legenden Jagomir Jagr efter förlusten. Har Devils gett upp slutspelsdrömmen när det återstår cirka tjugo omgångar och laget har arton poäng upp till slutspel?

  • Match: New Jersey Devils – Boston Bruins
  • Speltips: Money line Bruins
  • Odds: 1.77 @ Bet365
  • Insats: 3,5/5 units
  • Spelstopp: 28/2, 01.00

Startande målvakter:
Devils: C. Schneider
Bruins: 

Devils föll som sagt i den förra omgången hemma mot Calgary Flames med 3-1. Förlusten var den första efter fyra raka segrar.
På lagets tio senaste matcher har det blivit fem segrar och fem förluster, 5-5-0.
Men trots fyra segrar på lagets fem senaste matcher är det en rejäl uppförsbacke till slutspel. Devils befinner sig först på en tolfte plats med femtionio poäng i Eastern Conference. Det är hela arton poäng upp till närmsta slutspelslag som är just nattens motståndare Boston Bruins.

Hemma i Prudential Center har Devils varit bättre än på bortaplan. Det har hittills blivit trettiosju poäng efter trettioen bortamatcher. Med den poängskörden är Devils Eastern Conference tionde bästa hemmalag.
Devils bröt sin fyra matchers långa segersvit på hemmaplan när Calgary Flames vann i lagets senaste hemmamatch.

Devils kommer till spel utan:
K. Kinkaid (spelar ev inatt)
B. Salvador
R. Clowe
D. Severson

new_jersey_200x200V.S boston_bruins_200x200

Bruins föll även dom i sin förra match. Då på hemmaplan mot Vancouver Canucks och trots spelövertag förlorade Bruins med 2-1. Förlusten var Bruins åttonde på lagets tio senaste matcher och formen är inte den bästa.
Trots den nästintill katastrofal formen ligger Bruins kvar på slutspelsplats. Laget innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen i Eastern Conference med sina sextiosju poäng. Närmast jagande lag är Florida Panthers som ligger två poäng bakom.

På bortaplan har Bruins varit okey, men inte så mycket mer än så. Laget har spelat tjugonio bortamatcher och har tagit bra precis tjugonio poäng. Det gör Bruins till Eastern Conference tionde bästa bortalag.
I Bruins senaste bortamatch vann laget över Chicago Blackhawks med 6-2 och bröt sin sex matchers långa förlustsvit på bortaplan.

Bruins kommer till spel utan:
G. Campbell
D. Krejci
K. Miller
M. Savard (inte spelat sen säsongen 2010-2011)

Säsongens tredje möte.
Dom två tidigare har båda spelats i Boston och båda har resulterat i segrar för hemmalaget Bruins. Först med 4-2 för att i den senaste matchen vinna med 3-0.
På lagens tio senaste möten har Devils två segrar och Bruins åtta.
Lagens fem senaste i Prudential Center har resulterat i en seger för Devils och fyra för Bruins.

Bruins tar med sig det bättrande spelet?
Devils verkar ha gett upp slutspelsdrömmen och det känns lite att beviset blev så efter förlustmatchen när laget skeppade iväg Jaromir Jagr till slutspelsjagande Florida Panthers för två draftval. Ett val som ser ut att klubben ska satsa på framtiden och föryngra sig.
Att då möta ett formsvagt Bruins som däremot har ryckt upp sig betydligt, är bara en av dom återstående matcherna för Devils. Ett Bruins som är på rätt väg med först en imponerande 6-2 seger på bortaplan mot Blackhawks. Det följdes upp med en snöplig förlust mot Canucks. Men två matcher åt rätt håll för brunbjörnarna från Boston.
Bruins har varit sisådär på bortaplan och Devils har inte varit speciellt mycket mer märkvärdigt. Det som är anmärkningsvärt är att Bruins har fyra segrar på bortaplan mot Devils av lagens fem senaste möten i Prudential Center. Samt att Bruins har åtta segrar på lagens tio senaste möten, samt vunnit säsongens hittills båda möten.
Nej ett slutspelsjagande Bruins som trivs mot Devils som siktar på nya tag nästa säsong gör att jag spelar.
Bruins som segrare inklusive övertid och straffar till 1,77 hos bet365.