Två matcher i NHL kommande natt. I en av dom två matcherna möter slutspelsjagande New Jersey Devils formsvaga Arizona Coyotes som endast har en seger på lagets åtta senaste matcher. Kan då ett Devils som har tre raka segrar ta en seger och närma sig slutspelsplatserna ytterligare?

  • Match: New Jersey Devils – Arizona Coyotes
  • Serie: NHL
  • Speltips: Devils över 2,5 mål 
  • Odds: 1,70 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 24/2, 01.00

Startande målvakter:
Devils: C. Schneider
Coyotes: M. Smith

Devils vann en än gång när Carolina Hurricanes besegrades med 3-1 hemma i Prudential Center efter en effektiv första period, då laget vann den med 3-0 och skaffade sig en komfortabel ledning.
Devils tio senaste matcher har laget tagit sex segrar och fyra förluster, 6-4-0.
Den stigande formen på slutet har gett Devils ett lyft uppåt i tabellen och ligger nu på en tolfte plats i Eastern Conference med femtio sju poäng efter femtionio matcher. Devils har just nu tio poäng upp till närmsta slutspelslag.
Devils har haft ett svagt målskytte under säsongen och har bara gjort hundratrettiotre mål. Det är tredje minst i hela NHL och laget snittar ynka 2,25 gjorda mål per match.

Hemma i Prudential Center har Devils spelat bättre och bättre desto längre säsongen har lidit. Laget har nu spelat tjugonio hemmamatcher och har tagit trettiofem poäng. Det gör Devils till Eastern Conference tionde bästa hemmalag.
Devils tjugonio bortamatcher har laget gjort sextio sex mål. Det är tredje minst av ett hemmalag i Eastern Conference och ger ett snitt på 2,27 mål per match.
Devils har nu tagit tre raka hemmasegrar och har fyra segrar på lagets fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att Devils har gjort minst tre mål i tre av dessa fem matcher.

Devils kommer till spel utan:
B. Salvador
R. Clowe
D. Severson

new_jersey_200x200V.S arizona_coyotes_200x200

Coyotes har det otroligt tungt för stunden. Det blev återigen en förlust i lagets senaste match. Då mot Tampa Bay Lightning med 4-2 på hemmaplan och den femte raka förlusten. Coyotes är nu uppe i sju förluster på lagets åtta senaste matcher. På lagets tio senaste matcher har Coyotes tre förluster och sju förluster.
Coyotes har spelat femtionio matcher och har med största sannolikt spelat bort sig från slutspel. Coyotes ligger först på en trettonde plats i Western Conference med fyrtiosju poäng och har tjugoen poäng upp till slutspel.
En stor orsak är Coyotes försvarsspel. Hundranittioen insläppta mål är tredje flest i hela NHL. Laget snittar 3,35 insläppta mål per match.

På bortaplan har Coyotes inte rosat marknaden. Endast elva bortasegrar på trettio bortamatcher och blott Western Conference tolfte bästa bortalag. Det är inget kraftfullt lag på bortais Coytotes.
Försvarsspelet har inte stått upp bra och laget har släppt in andra flest mål av samtliga lag i Western Conference med hundraen mål. Det ger ett snitt på 3,36 insläppt mål per match.
I den senaste bortamatchen föll Coyotes med 5-2 mot Colorado Avalanche och åkte på sin andra raka bortaförlust. Coyotes har tre segrar på lagets fem senaste bortamatcher.

Coyotes kommer till spel utan:
Z. Michalek (spelar ev inatt)
M. Hanzal
M. Boedker

Lagens första möte sen den tjugotredje mars 2014.
Då vann Coyotes med 3-2 efter straffar inne i Prudential Center.
På lagens tio senaste möten har Devils tre segrar och Coyotes sju. Noterbart är att fem av lagens sex möten har vunnits av hemmalaget.

Tar Devils ännu ett steg närmare slutspel.
Då kommer det att behövas tre mål för att kunna ta med sig poäng då Devils har haft det ofantligt tungt mot Coyotes historiskt sett, men Devils har haft en förmåga att alltid göra minst tre puckar mot Coyotes. Devils har gjort minst tre mål i fyra av lagens sex senaste möten.
Devils har ryckt upp sitt hemmaspel och spelet överhuvudtaget. Laget är ofantligt effektiva och lagets målskyttar har börjat visa sitt rätta jag.
Coyotes har en form som är usel. Fem raka förluster och endast en seger på lagets åtta senaste matcher. Inte nog med är bortaspelet bedrövligt och laget släpper in alldeles för mycket mål. Coyotes snittar 3,36 insläppta mål per bortamatch och laget har släppt in arton mål på sina fyra senaste matcher. 
Detta är en ypperlig möjlighet för Devils har kunna få till offensiven mot ett Coyotes som inte har något slutspel att satsa på och kommer mest bara spela av säsongen.
Mitt spel blir att Devils gör minst tre mål inklusive övertid och straffar till 1,70 hos Betsafe.