New Jersey vänder hemåt efter två raka bortamatcher och får nu ta sig ann krislaget Columbus som senast faktiskt fick med sig sin första seger för säsongen. Oddsen är relativt jämna, men har ändå hittat en vinnare till ett helt okej odds. Jag litar på magkänslan igen.

  • Match: New Jersey – Columbus
  • Speltips: Columbus ML
  • Odds: 2.10 @ William Hill
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 28/10, 00.05

new_jersey_200x200New Jersey kommer från en liten minibortaturné där man gick segrande ur båda matcherna och kommer alltså in till denna match med ett gott självförtroende. Man slog Buffalo senast och innan det Ottawa. Det som faktiskt varit ganska anmärkningsvärt på dessa två matcher är att man sprutat in hela nio mål framåt och det är man väl inte vana att se Devils göra direkt. Normalt sett är det ett defensivt lag som satsar på att spela kontrollerat i alla tre zoner och därav också så drar man ner på tempot och minimerar båda lagens målchanser. De två senaste har det varit tvärtom, men det kanske beror lite på att både Buffalo och Ottawa kör väldigt hårt framåt. Då blir det självklart luckor åt andra hålletockså. Idag kommer man möta ett lag som spelar på liknande sätt som de två föregående lagen man mött, men man möter också ett lag som kommer täcka fler skott och vara mer tighta bakåt än både Buffalo och Ottawa. Därav tror jag också att man kommer få svårt att få det riktigt heta målchanserna. Normalt sett så är Devils inget skönspelande lag utan man går för det mesta på att stå rätt i banan osv. Det kommer bli tight, men ser ändå Blue Jackets som små favoriter i mina ögon. Man saknar Ryan Clowe, Patrik Elias och Tuomo Ruutu. Målet kommer vaktas av Corey Schneider.

columbus_200x200Columbus tog äntligen sin första seger senast efter att ha vänt ett 3-2 underläge till seger med 3-4 i den sista perioden borta mot Colorado. Jag hade redan på känn innan den matchen att man skulle ta sin första seger då det redan i matchen innan det borta mot Minnesota såg riktigt bra ut. Och det var bara John Tortorellas första match som ny headcoach. Nu går laget in i sin tredje match och lär ha kommit in ännu mer i hans sätt att spela och visa hjärta för kllubben mot de två tidigare matcherna. Att man förlorat åtta raka har inte bara handlat om att man spelat dåligt, även om det i grunden är det man precis gjort. Det sitter såklart i skallen och man har haft en enorm press på sig med tanke på att man kanske ska vara ett slutspelslag i Eastern Conference. Nu verkar man ha hittat lite rätt och dagens uppgift på bortaplan mot New Jersey tycker jag ser klart passande ut. Man kommer möta ett lag som spelar strukturerat och då får man även träna på det själv och det känner jag kommer gynna Columbus då man på pappret är ett klart bättre lag offensivt sätt mot vad New Jersey är. Jag gissar på att det kommer bli den första matchen den här säsongen som Columbus spelar som kommer bli relativt målsnål och då ser jag att man bör ha större chans att vinna än Devils med tanke på att man är vassare framåt. Man saknar Ryan Johansen pågrund av sjukdom och ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund.


Det är två ganska jämna lag där jag i grund och botten håller Columbus som det bättre av dem två. Nu fick man äntligen vinna senast och då tror jag man fortsätter på det inslagna spåret. Mitt spel blir alltså Columbus ML till oddset 2.10 hos William Hill. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden