New Jersey tar idag emot Colorado hemma i Prudential Center. Båda lagen har väl en ganska sviktande form och går man på vad jag trodde innan säsongen så är det fördel för bortalaget här. Nu har det dock inte blivit som jag trodde och mina tankar har ändrats en aning.

  • Match: New Jersey – Colorado
  • Speltips: New Jersey ML
  • Odds: 1.78 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 2/12, 01.05

new_jersey_200x200New Jersey har hittills gjort en säsong klart över mångas förväntan. Jag trodde att laget skulle parkera i botten tillsammans med ett par andra utmanare, men just nu är man i allra högsta grad med och kämpar om en slutspelsplats även om det för tillfället är långt kvar av säsongen. Formen kanske inte är den bästa och det där flowet man haft från starten av säsongen har tagit av lite. Det kan jag motvilligt erkänna för vårat spel, men samtidigt känner jag att man fortfarande har det i sig. Man är inget lag som går ut och kör över sina motståndare utan gillar att ha kontrollen över tempot och var på banan man har sina motspelare. Löser man det på ett bra sätt så har man alla möjligheter att ta med sig två poäng från matchen. Nyckeln tror jag ligger i hur de försvarar sig mot Colorados snabba anfallsspel. Hemma ligger man förhoppningsvis rätt i banan och kan enkelt ställa upp och styra av Colorado. Devils är ett bra lag i egen zon och släpper till väldigt få skott mot egen kasse. Man kommer säkert låta Colorado få 23-27 skott någonstans och då bör man utan problem kunna hålla Avs på max två mål. Cory Schneider är stekhet för tillfället och har varit en stor orsak till att man ligger där man gör just nu.

colorado_200x163Colorado har inte alls motsvarat förväntningarna tycker jag. Man har ett uttalat mål att ta sig till slutspel, men då får man helt enkelt ta att bra vinna nu. Jag personligen tycker inte att Colorado har ett lag för topp åtta om man jämför med de andra lagen i Western Conference. Jag läste på twitter någonstans att de tycker Colorados backuppsättning är en av ligans klart bästa, vilket också är något som jag inte alls förstår. Sedan har väl inte Semyon Varlamov haft sin bästa säsong hittills och det är väl också en anledning till att Colorado släppt in tredje mest mål i hela ligan. I grunden är han riktigt bra, men med tanke på att han visat motsatsen hittills och Schneider har varit grym, så tror jag också att det kommer spela en stor roll ikväll. Colorado kommer få svårt att göra två mål och ska jag vara ärlig så tror jag inte man kommer göra fler än två mål. Devils har en mycket större chans att göra fler mål än Avs denna afton. Historiken är svår att titta på med tanke på att man inte spelat så många matcher mot varandra sista åren. Colorado har dock vunni fyra raka matcher mot Devils, men trender är till för att brytas. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund och Colorado gör sin tredje match på fyra dagar.


Devils är ett stabilare lag för tillfället och med tanke på att Schneider visar storform så tvekar jag inte att lägga detta spelet. Mitt spel blir alltså New Jersey ML till oddset 1.78 hos Nordicbet. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden