Trots att gårdagens spel på Phil Kessel gick in så blev det stadigt plus med tanke på Karlskrona och Canes. Idag kör vi ett nytt målskyttespel och koncentrerar oss på New Jersey som tar emot Carolina.

  • Match: New Jersey – Carolina
  • Speltips: Ilya Kovalchuk att göra mål
  • Odds: 2.85 @ Betsson
  • Insats: 3.5/10 units
  • Spelstopp: 13/2, 01.05

New Jersey har gått otroligt bra iår, även fast jag tycker laget ser tunt ut. Med andra ord så har de imponerat på mig och man har en av ligans absolut stabilaste defensiver. Även offensiven har varit riktigt bra nu på slutet där man gjort 16 mål på de fem senaste. Inatt tar man emot Carolina som spelade så sent som igår och kan säkert vara lite slitna i benen. Kvällens målskyttespel kommer landa på New Jerseys största stjärna Ilya Kovalchuk. Han är den forward som har överlägset mest istid i hela ligan och snittar 26 minnuter per match. Det är otroligt mycket för att vara forward. En normal forward spelar kanske 15-18 minuter per match medans en superstjärna brukar ligga mellan 19-22 nånstans. För två matcher sedan var han uppe i över 30 minuter under en match. Så mycket spelar inte ens världens bästa backar. Att han dessutom är riktigt bra vet de flesta om. Han har haft en ganska tung start för att vara honom, men ändå gjort 10 poäng, varav 4 mål på 12 matcher. Han spelar nästan hela deras powerplay, skjuter mycket, styr både uppspel och spel i anfallszon. Ofta letar han passningar, men samtidigt har han ändå gjort 0.52 mål i snitt i sin karriär. De tre senaste matcherna har han gjort 2 mål och totalt 5 poäng, så formen är det inget fel på. Både New Jersey och Kovalchuk trivs emot Carolina. Devils har vunnit sex raka hemma mot Carolina och dessutom har man vunnit 8 av lagens 10 senaste möten. Kovalchuk har under sin karriär stått för 34 mål + 36 assist på 56 matcher mot Canes. Skapligt bra. Han spelade bara 21 minuter senaste matchen och har nu vilat en dag så räkna med att han spelar runt 24 minuter idag. New Jersey har inte förlorat i full tid på hemmaplan denna säsong.

Carolina spelade som sagt igår och vann med 6-4. Det defensiva har inte fungerat i Canes. Man släpper till många chanser och är allt som oftast ett böljande spel när dem spelar, vilket tar på krafterna. Känns inte som att det blir lättare med tanke på att de spelade igår. Canes boxplay har inte imponerat och på bortaplan har man bara dödat dryga 62% av sina boxplay, vilket är otroligt dåligt. Nu har inte New Jersey varit överdrivet bra i powerplay, men samtidigt så lär man få sina chanser. Cam Ward stod igår och idag lär säkerligen Dan Ellis få chansen i kassen.

Med tanke på att de Carolina spelade så sent som igår och att både New Jersey/Kovalchuk trivs emot Canes på hemmaplan så känns det som ett bra spel. Han kommer spela mycket och garanterat få sina chanser. Kovalchuk att göra mål spelas hos Betsson till oddset 2.85  med 3.5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden