New Jersey tar emot ett formstarkt Boston. Just formen är en stor skillnad idag och för båda lagen så är det viktiga poäng på spel. Boston brukar ha relativt lätt mot New Jersey och risken finns att de vinner även idag. Däremot så kommer jag lägga fokus på ett specialspel.

  • Match: New Jersey – Boston
  • Speltips: New Jersey flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.90 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/4, 01.35

New Jersey har en form som är riktigt usel. Man har faktiskt sju raka förluster och mycket talar för det även idag när man får besök av formstarka Boston. Jag kommer inte välja något vinnarspel här för potentialen har Devils verkligen, men man får just nu inte till det bara. Fokuset kommer ligga på Devils att vinna skottstatistiken och det är något man gjort otroligt bra på slutet. Man skapar inte mängder med chanser framåt, men man har framförallt extremt bra koll bakåt. Defensiven är tight och man är inget lag som forecheckar motståndarna speciellt hårt. Det man gör är att man ser till att ha alla gubbar på rätt sida och ställer oftast upp och styr motståndarnas uppspel. Motståndarna har väldigt svårt att ta sig till skott och i och med att det finns för lite ytor. Tittar man tillbaks lite på den här säsongen så har Devils vunnit skotten i 18 av sina 20 senaste matcher, vilket är ett otroligt starkt facit. Tittar man på hur många skott man fått emot sig så har man endast fått 30 skott en gång, annars har det stannat som mest på 26 skott. Det offensiva har varit svårt för Devils denna säsong och framförallt har man haft svårt att hitta nätet på slutet nu när deras största och kanske enda stjärna offensivt har gått skadad. Ilya Kovalchuk är dock på väg tillbaka, men lär inte spela inatt. Trots avbräcket av Ilya så skapar man ändå chanser framåt och man fortsätter att vinna skottstatistiken i matcherna. Då tycker jag inte det finns någon anledning att blunda för detta odds ikväll heller. Det är sällan oddset är såpass högt på skott när det gäller Devils, men med all rätt då man möter Boston. Devils har vunnit skotten i 7 av 10 senaste mot Boston.

Devils shots off: 28.26
Devils shots off at home: 28.15
Devils shots def: 24.36
Devils shots def at home: 24.57
Devils shots against Boston last 10 games: 31.2

Boston är i superform, trots att spelet kanske inte stämt hundraprocentigt sista matcherna. Nu har man återigen chansen att ta sig upp på förstaplats i divisionen eftersom Montreal åkte på en förlust under gårdagsnatten. Jag tror på ett liknande scenario som i matchen mellan Carolina-Pittsburgh igår, även fast det inte riktigt blev som jag tänkt så tror jag på samma här. Devils är i dålig form och störst chans att vinna matchen har såklart Boston. Tar Boston ledningen så räknar jag med att ett desperat Devils måste fram i banan, vilket de säkert gör oavsett om de ligger under eller leder matchen. Det är bara titta på deras sista matcher. Boston har de sista matcherna släppt till väldigt många skott mot vad man normalt sett brukar. På de fyra senaste har man släppt 42, 29, 40 och 49 skott emot sig. Nu säger jag inte att man kommer släppa så många igen, men att man kanske inte har det där riktiga flowet som man haft tidigare under säsongen. Poängen har man tagit ändå, men det beror på att deras trupp är såpass stark. Detsamma gäller Pittsburgh, deras spel har inte stämt fullt, men poängen trillar ändå in på ett stadigt sett. Man skjuter mycket framåt, men alla lag har svårt att skapa chanser mot ett defensivt starkt Devils.

Boston shots off: 32.12
Boston shots off on road: 30.55
Boston shots def: 28.13
Boston shots def on road: 27.80
Boston shots against Devils last 10 games: 28.3 


Lite samma förutsättningar som gårdagens rek, men New Jersey är ett stabilt lag i antal skott emot sig gentemot vad Carolina är. Jag spelar New Jersey flest skott på mål (regular time) till oddset 1.90 hos bwin med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden