Avslutar UFC 189 med ett sjätte och sista spelobjekt när vi testar flugviktarna i en av matcherna utanför huvudkortet. Ytterligare en tuff irländare på plats i veteranen Neil Seery som tar sig an en intressant talang i Louis Smolka. Spelbolagen har börjat justera sina odds en aning där jag personligen vill lyfta fram en knapp favorit.

  • Match: Neil Seery – Louis Smolka
  • Spel: Smolka
  • Odds: 1,88 @ Nordicbet
  • Units: 2/5
  • Spelstopp: 01.00 12/7

Spelbolagen öppnade upp på drygt 50/50 men har nu börjat favorisera Smolka, vilket jag tycker är korrekt medan Nordicbet alltjämt står närmast där övriga har börjat sjunka runt eller strax under 1,8 ggr insatsen. Det här borde bli väldigt jämnt, men ser den numera knappa favoriten med mer varierade attacker till att knipa en tight poängseger.

Veteranen Neil Seery (15-10) är en av 3 irländare på kortet och kommer därmed ha ett stort stöd på plats. Han imponerade, eller stod åtminstone upp väldigt väl, mot Brad Pickett för att sedan vinna två raka. I första hand en väldigt teknisk boxare, solid i sitt försvar i övriga grenar, men i övrigt tycker jag inte att han har mycket mer att erbjuda. Han ska nu även anpassa sina slagserier till ett motstånd som är nästintill 15 cm längre.

En 12 år yngre Louis Smolkas (8-1) enda förlust var via ett oenigt domslut mot en fd titelutmanare, i övrigt har han gått riktigt bra med ett gäng avslut bakom sig. En sk ”fast pace striker” (statistiskt sett bäst volym bland samtliga deltagare i den här galan) med i snitt 19 utdelade slag per minut i sina 3 inledande matcher i UFC, något poängdomarna kan ta räkning till om matchen (vilket jag ser väldigt goda möjligheter till) förblir stående.


Testar en lägre insats på Louis Smolka att stå som segrare.

/Puyol