Det blir mer kampsport när ett tredje och sista spelobjekt hämtas från Manila och eftermiddagens (svensk tid) UFC-gala i något jag vill lyfta fram som en väldigt intressant match. Neil Magny har chansen att gå upp till 7 raka men går nu upp emot ett spännande kort i Hyun Gyu Lim som kan stå för en riktigt fin värdemätare. Svårbedömt och precis som spelbolagen är jag inne på att det här kan bli en jämn tillställning, men jag menar på att utmanarens power kan gå upp i ledning till en början. Jag gillar koreanens möjligheter i det här mötet.

  • Match: Neil Magny – Hyun Gyu Lim
  • Spel: Lim
  • Odds: 2,10 @ Unibet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 16.30 16/5

Huvudkortets enda welterviktsmatch känns oerhört intressant på förhand där jag personligen önskar att den kunde få något större uppmärksamhet, i alla fall om man väger in en på pappret riktigt imponerande vinstsvit kontra ett par riktigt tunga händer som har slagit sig fram till några häftiga avslut. Neil Magny (14-3) har nu, sedan årsskiftet till 2014, vunnit 6 matcher i följd. Inte alltför vanligt bland de olika viktklasserna om man inte har varit en mångårig titelhållare. Koreanen Hyun Gyu Lim (13-4-1) har, 4 matcher in i sin UFC-karriär, redan hunnits testas av en topprankad Tarec Saffiedine (och gått tiden ut på 5 ronder mot honom) med 3 avslut via knockout.

Den fina resultatraden till trots, i överlag har motståndet varit relativt mediokert och det är även bidragande till att det är först nu som Magny har letat sig in i viktklassens topp-15 – om man ser till rankingen. Han sticker egentligen inte ut i något område men är oerhört allround och inte begränsad någonstans, vilket har burit långt mot motstånd som, med resultaten att gå på, har varit någorlunda fördelaktiga matchningar. Han har vunnit på kontroll utan att egentligen dominera från start till mål, och här ser jag dagens motståndare som en intressant sådan.

Neil Magny har varit oerhört effektiv på att utnyttja sin längd och reach där han har haft ett advantage på samtliga av sina föregående motståndare. Lim är en teknisk power puncher som har visat upp hänsynslös kraft i sina slagserier, men framförallt så är en väldigt storvuxen welterviktare och matchar i både längd och reach (har till och med en knapp fördel), bidragande till att jag menar på att det här kan bli ett betydligt tuffare test ur den aspekten där koreanen kan bli svårare att kontrollera längs sidorna av buren.


Koreanens ”overall game” ska alltjämt testas, men på sikt vill jag eventuellt lyfta fram honom som något av en ”dark horse” utanför toppskiktet, men då krävs det en seger här – något jag mycket väl kan se honom gå för. Hyun Gyu Lim spelas som vinnare med en lägre insats.

/Puyol