Det finns ett lag i Spanien som tappat otroligt många nyckelspelare inför den kommande säsongen. Då det inte finns någon vidare bra ekonomi i klubben till att ersätta dessa så tror jag man kan komma att få en riktigt tuff säsong.

  • Spelform: Nedflyttad
  • Spel: Rayo Vallecano
  • Odds: 5,00 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18/8

Rayo Vallecano hade en bra fjolårssäsong där man till slut hamnade på en åttondeplats, tack vare Malagas ekonomiska bekymmer skulle man därför få spela i europa league nästa säsong. Men Rayo visade sig ha en riktigt dålig ekonomi själva och platsen gick istället till niondeplacerade Sevilla. Med en dålig ekonomi kan man inte värva särskilt starka namn och även fast man får in lite pengar för spelarförsäljningar så tror jag man kommer ligga ganska lågt.

rayopitileo

Kikar vi på spelare som lämnat klubben kan vi börja med förra säsongens utropstecken Piti som till slut noterades för hela 18 mål under säsongen, han har numer ett kontrakt med Granada. Vidare så har även Leo Baptistao lämnat klubben där Atlético Madrid blev ny klubbadress, en intressant spelare som gjorde stor nytta för Rayo förra säsongen. Lämnar gör även ”Chori” Dominguez som sticker till Grekland för fortsatt spel, även det ett stort avbräck. Javi Fuego sticker till Valencia och förra årets lån Jordi Figueras till Betis, det ser minst sagt mörkt ut..

Kikar vi på spelare som man värvat hittar vi bland annat Raúl Baena från Espanyol och mexikanen Nery Castillo som hattat runt bland en hel del klubbar de senaste åren, man har även lånat in talangen Saúl Ñíguez från Atlético Madrid.


Summa summarum så ligger Rayo otroligt illa till om man inte börjar värva ordentligt snart, men som sagt så finns det nog inte pengar till detta. 5 gånger pengarna på att Rayo trillar ur ser jag därför stort värde i och det får sig en insats strax under medel.

/e@sy