Rayo Vallecano kommer få en jobbig säsong och jag har nu riktat in mig på ännu ett lag som jag tror kommer få det svettigt under säsongen. Det här laget har tappat flertalet nyckelspelare och ersatt dessa med medelmåttor hittills.

  • Spelform: Att bli nedflyttade
  • Spel: Levante
  • Odds: 5,00 @ betsson
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 17/8

Levante hade en stökig fjolårssäsong där det inledde med att lagets stora anfallsstjärna Arouna Koné såldes till Wigan strax före säsongens början. Men man fick in evigt unga Obafemi Martins som ersättare och han gjorde det riktigt bra i Levante. Men han trivdes aldrig riktigt och löste ut sig själv från sitt kontrakt och stack till USA för fortsatt spel i slutet av säsongen. Efter detta hade inte Levante någon bra period i ligan och dessutom så blev man anklagade för att medvetet ha förlorat i hemmamatchen mot Deportivo. Den matchen är en av anledningarna till att det rensats ordentligt i truppen där till exempel José Barkero (bilden) bad om att få riva sitt kontrakt, då han ansåg att flera tongivande spelare inte gjorde sitt bästa i matchen.

levantebarkero

Barkero var utan tvekan en av Levantes bästa spelare förra säsongen och han finns alltså inte längre kvar i laget. Inte heller Sergio Ballesteros, Juanlu eller målvakten Munua finns kvar i laget, tre spelare som var viktiga för Levante förra säsongen. Man har även bytt tränare då Joaquin Caparros tar över istället för Juan Ignacio Martinez som gått till Valladolid.

Kikar vi på spelare man värvat hittills så är det absolut ingenting som man höjer på ögonbrynen över. David Barral hämtar man från Turkiet och han är välkänd i Spanien då han haft flera lyckosamma säsonger i Sporting Gijon bakom sig. Visst kan han smälla in en del mål i Levante men jag tycker ändå det känns som ett väldigt osäkert kort då han inte alls lyckades i Turkiet och är på dekis. Vidare så har man värvat Jordi Xumetra från seriekonkurrenten Elche, en spelare som varit riktigt bra i segundan under ett par säsonger nu. Men nu är det högstaligan som gäller och jag tror inte mittfältaren har så mycket mer utveckling i sig. I övrigt har man värvat lite från Tyskland men det känns inte särskilt hett.


Levante kom på en 11:e plats förra säsongen och jag tror absolut inte man når en sådan placering den här säsongen. Man har tappat hela sin stomme och det man värvat in känns som sagt väldigt tveksamt och slätstruket. Jag tror Levante ligger i farozonen för att åka ur la liga och lägger en liten insats på detta spel till ett fint odds hos betsson.

/e@sy