Nashville spelade så sent som igår natt och redan idag så tar man emot ett av de starkaste lagen i ligan när Vancouver kommer på besök. Jag kommer köra på en vinnare och ni som har läst innan kan säkerligen fastställa mitt spel redan nu. Blir även ett litet sidospel i matchen.

  • Match: Nashville – Vancouver
  • Speltips: Vancouver ML
  • Odds: 1.67 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15/4, 02.05

Nashville spelade igår mot Detroit och fick se sig besegrade ytterligare en gång. Den här gången slutade det med en 3-0 förlust mot ett Detroit som också var klart bäst matchen igenom. Nu har man sex raka förluster och jag tror alla bara vill ha semester. Nashville har alltså gått mållösa i 3 av de 5 senaste matcherna och totalt har man blivit nollade i hela tio matcher denna säsong, vilket är drygt 25% av alla deras matcher. Det visar lite hur dålig deras offensiv är. Man är normalt sett ett bra hemmalag, men med tanke på att motivationen lär ha dött ut och man dessutom har en hel del skadeproblem så bör man få problem även idag. Jag skrev i min rek igår att jag tycker Preds är ett av NHLs sämsta och tråkigaste lag, ett påstående som man definitivt stärkte under gårdagens match. Jämför man deras trupp med förra säsongen så är den klasser sämre framåt och tittar man på lagets lineup igår mot Detroit så hade man sex rookie-spelare med sig. Bland annat gjorde den svenska supertalangen Filip Forsberg debut i Nashvilles tröja och han var en av de bästa i Preds den matchen vilket säger lite om laget just nu. Det ska inte hålla mot ett av de starkaste lagen i ligan. Man har spelat två matcher denna säsong mot Vancouver och förlorat båda två. Som jag ser det och som jag skrivit förut så känns det som att enda sättet för Nashville att vinna detta är om Pekka Rinne håller Vanocuvers siffror till max ett mål. Jag har svårt att se Nashville göra mer än ett mål och då blir det svårt att vinna matcher. Nashville saknar Colin Wilson, Brandon Yip, Mike FIsher, Paul Gaustad och Gabriel Bourque. Lägg därtill att Patric Hörnqvist blir borta ett par matcher och inte spelar ikväll.

Vancouver ligger på stabil mark inför kommande slutspel och leder också sin division med fem poäng ner till Minnesota. Kan inte tänka mig annat än att de vill gå in med ett gott självförtroende inför slutspelet och framförallt vinna sin division så man får fördel av hemmaplan så långt som möjligt. Formen är god i Nucks, trots att man senast fick stryk mot Colorado som avgjorde med åtta sekunder kvar av matchen. Innan det hade man fyra raka vinster där defensiven har varit en stor nyckel. Målvakten Cory Schneider har varit riktigt bra denna säsonge och tagit över förstaspaden av Roberto Luongo. Ikväll väljer man att ställa Luongo i kassen, något som inte alls är en nackdel. Han har stått många matcher och även han har varit riktigt bra. Deras stora styrka är en välorganiserad defensiv som även Nashville har, men skillnaden är att Nucks är så mycket bättre framåt. Jag vet inte hur jag ska motivera det här spelet mer egentligen. Laget är bra och framförallt är man klasser bättre än Nashville för tillfället. Vancouver saknar Manny Malholtra, David Booth, Chris Higgins och Chris Tanev.


Det skiljer för mycket mellan lagen just nu och så länge det gör det så kommer jag fortsätta att gå emot Nashville. Mitt huvudspel blir Vancouver ML till oddset 1.67 med 6 units. Jag kommer även lägga ett sidospel hos samma bolag och det blir Vancouver -1.5 till oddset 3.04 med 2 units. Båda spelen finns hos Pinnacle.

Vancouver ML (1.67) – 6 units
Vancouver -1.5 (3.04) – 2 units 

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden