Match nummer två inatt som jag kommer lägga fokus på är den mellan Nashville och Tampa Bay. Man spelade mot varandra redan igår och då var det Tampa som segrade när jag rekade Nashville. Inatt fortsätter vi att tro på Nashville.

  • Match: Nashville – Tampa Bay
  • Speltips: Nashville ML
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 26/9, 02.05

nashville_200x116Nashville går för revansch i nattens returmöte mot Tampa Bay. Gårdagens möte var jämnt och man ledde länge med 2-1 innan man tappade och tillslut förlorade med 4-2. Detta var i Tampa och inatt är det Nashville som har fördelen av hemmaisen. Preds har ny coach i Peter Laviolette och det tar säkerligen någon match att få in hans spelsystem, men inatt kan jag inte motstå oddset när jag tittar på laguppställningarna. Nashville hade relativt bra lag senast man var i Tampa och anledningen till att man ställer upp såpass starkt redan i de tidiga träningsmatcherna är för att man just ska kunna bli van med nya spelsystemet innan seriestarten i början av oktober. Till nattens match fortsätter man starkt och har faktiskt ännu bättre lineup än vad man hade för två dagar sedan. Man saknar ett par vassa lirare som till exempel Mike Fisher, Seth Jones och Matt Cullen. Däremot så gör kaptenen Shea Weber debut för säsongen och det stärker backsidan rejält. Även Pekka Rinne gör sin första match i kassen. Så ja, laget man ställer i sin hemmapremiär är riktigt bra och jag tycker man ska vinna denna relativt enkelt. Såhär ställer man upp ikväll:

Målvakter: Rinne, Mazanec

Backar: Weber, Ekholm, Volchenkov, Alm, Piskula, Josi

Forwards: Forsberg, Jokinen, Clune, Neal, Järnkrok, Nystrom, Gaustad, Beck, Watson, Fiala, Bourque, Ribeiro

tampa_bay_200x200Tampa Bay vann som sagt den första matchen, men tror inatt att man får se sig besegrade. Hemmaplan har de senaste säsongerna varit deras starka sida och på bortaplan har man varit relativt sårbara bakåt och inte alls lika vassa framåt. Nu är det försäsong och självklart är det inte samma sak, men jag tror också att man normalt sett spelar bättre på hemmaplan oavsett vilken tidpunkt det är på säsongen. Därför ser jag också en fördel för Preds på det planet. Tampa Bay ställer idag upp med nästan samma lag som man gjorde sist och jag tror inte man klarar av att vinna ännu en gång, speciellt inte på bortaplan. Man saknar sina två ordinarie målvakter, stjärnor som Hedman, Stamkos, Boyle, Filppula, Callahan, Garrison, Carle. Ja, det är många som är borta från en ordinarie trupp. De som spelar idag spelar som sagt för sina liv och det har som jag skrev senast sina fördelar, men samtidigt kan man inte prestera på topp varje match, inte när det är så unga spelare inblandade. Inatt vinner inte Tampa. Nashville har klart bäst lag och bör kunna utnyttja detta. Såhär ställer Tampa Bay upp idag:

Målvakter: Vasilevskiy, Gudlevskis

Backar: Gudas, Barberio, Koekkoek, Sustr, Witkowski, Nesterov

Forwards: Johnson, Angelidis, JT Brown, Palat, Kunyk, Marchessault, Samson, Ikonen, Smith, Panik, Kucherov, Namestnikov


Jag tycker det är klasskillnad på trupperna idag. Hemmaplan och mycket bättre lag borde resultera i en seger för Nashville. De har såpass mycket mer tyngd och rutin att man borde lösa det här idag. Jag skulle bli väldigt förvånad om inte Nashville vinner denna matchup. Mitt spel blir därför Nashville ML till oddset 1.83 hos bet365. Insatsen blir hög och 8 units kastas in.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden