Här kommer ett spel i matchen mellan Nashville som inatt tar emot St Louis. För mig är det ett ganska givet spel och tycker också oddset är riktigt bra med tanke på förutsättningarna. Det blir ett vinnarspel.

  • Match: Nashville – St Louis
  • Speltips: St Louis ML
  • Odds: 1.80 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 10/4, 02.05

Nashville gick över förväntan under första delen av säsongen. Nu har man dock hittat sitt ”riktiga spel” och befinner sig på en välförtjänad trettonde plats i Western Conference. Med välfrötjänad menar jag att man absolut inte ska vara högre upp i tabellen än vad man är. I början vann man de flesta matcherna pågrund av sin duktiga målvakt Pekka Rinne. Han är numera mänsklig och enda sättet jag ser att Nashville ska vinna denna match är om han håller nollan. Jag tror knappast att man gör mer än ett, kanske max två mål framåt. Tillsammans med Calgary så tycker jag man har NHLs sämsta trupp. Man tappade många tongivande spelare från förra säsongen och man visste redan innan säsongen att de skulle ha en tunn offensiv linje, vilket man även hade förra säsongen. När man dessutom under senaste veckan skickade Martin Erat till Washington så gjorde det definitivt inte saken bättre. Laget är tunt utan Erat och till nattens match har man också en del problem på skadefronten. Ytterliggare fem forwards saknas, däribland Mike Fisher, Colin Wilson och Paul Gaustad som alla får ses som viktiga i deras trupp. Visst, man är starka på hemmaplan, men formen är inte lysande och man har en del problem för tillfället. Tre raka förluster och de sista matcherna har sett allt annat än bra ut.  Nashville är det lag som har skjutit minst skott på mål denna säsong.

Predators Overall Scoring: 2.4
Predators Home Scoring: 2.7
Predators Overall Defense: 2.7
Predators Home Defense: 2.2

St Louis verkar ha toppat formen. Nu har man även fått ordning på målvaktsspelet som varit Blues akilleshäl denna säsong. Jaroslav Halak har dragits med skador, Brian Elliott har inte övertgyat som förra säsongen och därför har man även unga Jake Allen i truppen. Ikväll startar Elliott och han har en lämplig uppgift framför sig mot ett sargat Nashville. Han har dessutom tre riktigt bra matcher bakom sig. Laget är nu uppe i fyra raka vinster och på dessa har man endast släppt in fem mål. Den här säsongen har man mött Nashville tre gånger och man har gått segrande i två av dem. Den matchen som Nashville vann slutade hela 6-1 och det är en match som jag fortfarande minns mycket väl. Blues var totalt överlägsna i spelet och stoppades av en viss Rinne, men på nåt sätt så lyckas Nashville snubbla in sex mål. Jag skojar inte, därför måste jag även be er att titta på highlights från matchen här. Den första matchen vann Blues på straffar fullt rättvist. Även där hade man hela matchen och Nashville var egentligen bara farliga i powerplay. Match nummer två såg jag inte, men siffrorna 3-0 och skotten 24-13 talar sitt tydliga språk. St Louis har en av ligans bästa defensiver trots att man släpp in en del mål. Man släpper till minst skott i hela ligan tillsammans med Los Angeles och New Jersey. Nashville skjuter minst och jag har svårt att se dem skapa många chanser med tanke på Blues tighta defensiv. Blues ska vinna detta, inte minst med tanke på alla avbräck Preds har. Blues saknar TJ Oshie och Jamie Langenbrunner, men har ett betydligt bredare lag, framförallt offensivt.

Blues Overall Scoring: 2.9
Blues Road Scoring: 3.2
Blues Overall Defense: 2.7
Blues Road Defense: 2.7 


Avbräcken, formen och hur de andra matcherna inbördes har sett ut denna säsongen gör att jag räknar bort Preds hemmafördel. Jag spelar St Louis ML till oddset 1.80 hos bwin med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden