Nashville förlorade överraskande premiären mot Columbus efter straffar och nu tar man emot ett av Western Conferences absolut bästa lag. Är det dags för Preds första seger eller fortsätter Blues på vinnarspåret? Jag väljer att plocka ett odds som redan börjat droppa och förmodligen kommer droppa ännu mer fram till matchstart.

  • Match: Nashville – St Louis
  • Speltips: St Louis ML
  • Odds: 1.96 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/1, 00.05

Nashville spelar in en tuff division och föra årets succé kommer bli svår att överträffa. Till den här säsongen har man ett betydligt mycket svagare lag och har egentligen inte värvat en spelare som är värd att nämna. Man har till exempel tappat Jack Hillen, Jordin Tootoo, Alexander Radulov, Andrei Kostitsyn och dessutom en av NHLs bästa backar, Ryan Suter. Man kan väl säga att mer eller mindre alla dessa herrar hade en viktigt roll i laget, även Radulov trots att han inte spelade överdrivet många matcher så var han en fin tillgång i offensiven. Jämför man med förra säsongen så ser laget bra mycket sämre ut och nu när man spelar i en sådan tuff division med Red Wings, Blues, Hawks och Jackets så blir det svårt att ta sig till slutspel. Även Jackets tycker jag förbättrat laget litegrann trots tappet av Nash. Nasville brukar dock vara ett starkt hemmalag och det är väl där man får sätta sitt hopp helt enkelt.

St Louis Blues gjorde som förväntat och vann över Detroit. Att det skulle bli 6-0 och 36-14 i skott såg jag däremot inte komma. Man spelade ut Red Wings matchen igenom, och det kanske också berodde lite på hur dåliga Detroit var, men matchen vanns iallafall klart av Blues och det tyder på styrka även iår. St Louis lag är spännande för om man kollar in de tre första linorna med Perron-Backes-Oshie, McDonald-Steen-Tarasenko, Schwartz-Berglund-Stewart så har iallafall jag väldigt svårt att se vilken som är deras topline. Man har en riktigt bra forwardsbesättning tillsammans med sex bra backar och två bra målvakter. Dessutom har man nästan samma trupp som förra året och har nu spelat ihop sig rejält och ni som såg NHL förra året vet att Blues var extremt bra bakåt och släppte också till ganska få chanser. Även Blues är hemmastarka, men nu är det dags för säsongens första bortamatch och tycker motståndet känns mer än lämpligt här. Den ryska rookien Vladimr Tarasenko stod för två vackra mål i debuten och visade hur bra han är offensivt.

Nashvilles tunga spelarförluster och att St Louis på pappret är ett mycket stabilare lag blir nycklarna idag. Blir säkert en tight match med tanke på bortaplan för Blues, men tror ändå de drar längsta strået. Oddset droppar och tror det kommer fortsätta droppa fram till matchstart runt midnatt . St Louis inklusive OT/SO spelas hos Pinnacle till 1.96.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden