Det ska spelas en riktig toppmatch i kommande NHL-omgången. Där möts ledarna av Western Conference Nashville Predators ledarna i Eastern Conference, Tampa Bay Lightning. Båda lagen kommer till spel med segrar från den förra omgången och har fin form. Detta blir en rejäl batalj och säsongens första möte under grundserien. Frågan är bara vilket lag väger tyngst när man väl möts?

  • Match: Nashville Predators – Tampa Bay Lightning
  • Serie: NHL
  • Speltips: Under 5,5 mål
  • Odds: 1,85 @ 1,85 Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 11/2, 02.00

Predators besegrade Florida Panthers på bortaplan i sin senaste match. Segern satt dock långt inne och Predators hämtade ikapp 0-2 till 2-2 under den tredje perioden och vann därefter med 3-2 efter straffar.
Segern betydde Predators andra raka seger och den femte på lagets tio senaste, 5-3-2.
Med Predators stigande form leder laget fortfarande Western Conference. Just nu har Predators sjuttiosex poäng efter femtiotre spelade matcher och leder med ett poäng före Anaheim Ducks.
Predators har gjort massvis med mål den här säsongen, hundrasextioen stycken. Samtidigt är laget ett ligans bästa lag på att släppa in så lite mål som möjligt, hundratjugosju. Det ger ett snitt på 5,43 mål per match.

Hemmaplan har varit Predators rejäla styrka den här säsongen. Imponerande nog så har laget tagit poäng i tjugotvå av sina tjugofem hemmamatcher. Laget har endast fyra förluster, varav en efter övertid/straffar och har spelat ihop hela fyrtiotre poäng på hemmaplan. Det är gör Predators till Western Conference bästa hemmalag.
Predators har spelat målsnålare på hemmaplan och med en målskillnad på 74-55 snittar laget sina matcher med 5,16 mål.
Predators besegrade New York Rangers med 3-2 i sin senaste hemmamatch och tog sin tionde seger på lagets elva senaste hemmamatcher. Noterbart är att sex matcher har slutat under 5,5 mål av dessa elva.

Predators kommer till spel utan:
M. Ekholm (spelar ev inatt)
C. Wilson (spelar ev inatt)
R. Ellis

nashville_200x116 V.S tampa_bay_200x200

Lightning kommer också till spel med en seger i ryggen. Laget besegrade Anaheim Ducks med 5-3 på hemmaplan och studsade tillbaka direkt på vinnarspåret efter förlusten matchen tidigare.
Segern var Lightning’s sjunde på lagets tio senaste matcher, 7-2-1.
Den starka formen och poängskörden fortsätter Lightning att toppa Eastern Conference. Laget har sjuttiotre poäng efter femtiofem matcher och leder med två poäng före Montreal Canadiens.
Även Lightning är en målmaskin och har gjort flest mål i hela NHL. Totalt hundrasjuttionio stycken men försvarsspelet har inta varit lika imponerande, hundrafyrtiofem insläppta. Det ger ett snitt på 5,89 mål per match.

Lightning har dock inte fått till spelet till fullo på bortaplan. Man vann däremot sin senaste bortamatch mot Dallas Stars med 5-3 och satte stopp för fyra raka förluster på bortais. Lightning har totalt spelat tjugosju bortamatcher och har på dessa matcher tagit tjugoåtta poäng. Det gör laget till Eastern Conference sjunde bästa bortalag.
Det är framförallt på bortaplan som Lightning har släppt in mål och med en målskillnad på 83-87 snittar Lightning sina bortamatcher å skyhöga 6,29 mål.
Noterbart är att åtta av Lightning’s tio senaste bortamatcher har slutat över 5,5 mål.

Lightning kommer till spel utan:
J. Garrison (spelar ev inatt)
M. Carle
R. Gudas
M. Ohlund

Lagen mötte varande en gång under försäsongen.
Det resulterade i en 1-0 seger för Predators som också var hemmalag i den matchen.
På lagens tio senaste möten har det slutat med sex segrar för Predators och fyra för Lightning. Noterbart är att nio av dessa matcher har slutat med hemmasegrar och fyra matcher har slutat under 5,5 mål.
Lagens fem senaste möten i Nashville har resulterat i fem raka segrar och Predators. Noterbart är att lagens tre senaste möten i Nashville har slutat under 5,5 mål. Nio av lagens tolv möten sen säsongen 1998-1999 har stannat under 5,5 mål.

Ett riktigt tungt möte där det kan vara dom två lagen som spelar Stanley Cup-final mot varandra i vår möts.
Bara ett möte hittills under säsongen och det var en försäsongsmatch. Då vann Predators en målsnål drabbning med 1-0. Målsnålt är just vad det brukar bli när lagen möts i Nashville och när Predators överhuvudtaget spelar hemmamatch. Endast tre möten av lagens tolv har gått över 5,5 mål. 
Predators har ett ruggigt imponerande försvarsspel på hemmaplan och när laget släppte in som mest mål överhuvudtaget var när Pekka Rinne var skadad. Nu är han tillbaka och Predators släpper in få mål igen.
Lightning har spelat målrika matcher utan dess like på bortaplan den här säsongen. Laget snittar över sex mål per bortamatch och det är svängdörrar i försvaret.
Det spelet kommer inte fungera mot hemmastarka Predators och Lightning kommer troligtvis att vara något mer försiktiga då man dessutom saknar tre ordinarie backar till matchen.
Med två lag som inte känner varandra alltför väl kommer vi få en avvaktande inledning där inget av lagen kommer vilja ge bort någonting gratis. Ska Lightning lyckas vinna den här matchen så får det inte bli hawaii-hockey för det är Predators kunniga på att utnyttja på hemmaplan. Båda lagen lär lägga fokus på defensiven i första hand och inte gå bort sig i onödan.
Därav blir mitt spel under 5,5 mål till 1,85 hos Nordicbet.