NHL erbjuder fyra matcher i nattens omgång. En av matcherna är en riktig toppmatch i Western Conference när tredje placerade Nashville Predators tar emot fjärde placerade St.Louis Blues. Båda lagen är back to back och Blues vann sin match medan Predators förlorade. Blues brukar ha det rätt lätt mot Predators och kan laget ta tillvara på den även i nattens match?

  • Match: Nashville Predators – St.Louis Blues
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Blues 
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 31/12, 02:00

Predators kommer till spel back to back. Laget kommer från Chicago där laget föll tungt mot Chicago Blackhawks. Detta efter att ha tagit en 3-0 ledning i början av den andra perioden. Men Blackhawks kom ikapp till 3-3 men innan perioden var slut återtog Predators ledningen till 4-3. En tung kvittering kom med en och tretton kvar av matchen och Predators föll sedan under straffläggningen med 4-5.

På lagets tio senaste matcher har det slutat med sex segrar och fyra förluster, 6-3-1.
En godkänd form och fyrtionio poäng efter trettiofem spelade matcher ligger Predators på en tredje plats i Western Conference. Laget ligger fem poäng bakom serieledande Anaheim Ducks som dessutom har tre matcher fler spelade.

Predators är ett utav Western Conference bästa hemmalag. Med fyra segrar på lagets fem senaste hemmamatcher har Predators spelat ihop tjugosju poäng efter sexton hemmamatcher. Det gör laget till Westarn Conference andra bästa hemmalag. Via en statistik på tretton segrar, varav fem efter övertid/straffar och tre förluster, varav en efter övertid/straffar.
Predators besegrade Philadelphia Flyers i lagets senaste hemmamatcher med 4-1.

Predators har två frågetecken inför nattens match:
A. Volchenkov (spelar ev inatt)
M. Cullen (spelar ev inatt)

nashville_200x116 V.S st_louis_200x161

Blues nollade Colorado Avalanche i kanske Martin Brodeur sista framträdande i NHL. Den fyrtiotvå-årige målvakten kan lämna Blues nu efter att B. Elliot troligtvis är spelklar igen efter långvarig skada. Åter till matchen där Blues var det bättre laget och vann rättvist. I och med segern tog en fyra matchers lång segersvit slut.

På lagets tio senaste matcher har det slutat med sex segrar och fyra förluster, 6-3-1. Så trots Blues något svaga form den senaste tiden har laget tagit bra med poäng och har efter trettiosex spelade matcher tagit fyrtiosju poäng. Det gör att Blues ligger på en fjärde plats i Western Conference med sju poäng upp till serieledande Anaheim Ducks.

Blues har tagit tjugo poäng på arton bortamatcher. Detta via nio segrar, varav fyra efter övertid/straffar och nio förluster, varav två efter övertid/straffar. Det gör Blues till Western Conference åttonde bästa bortalag.
Blues förlorade stort i sin senaste bortamatch mot Colorado Avalanche då laget föll med hela 5-0. Förlusten innebar Blues tredje raka förlust på bortais och har på sina fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster.

Blues kommer till spel utan:
C. Porter (spelar ev inatt)
B. Elliott (spelar ev inatt)
J. Schwartz
C. Gunnarsson

Redan dags för lagens fjärde möte för säsongen.
Dom fyra matcherna har slutat med två segrar för Predators och en för Blues.
Den första matchen var Blues hemmalag och där vann Predators med 2-1.
I den andra matchen var även där Blues hemmalag. Då vann Blues med 4-3.
Den senaste matchen var Predators hemmalag och det slutade med en 4-3 seger för hemmalaget.
På lagens tio senaste möten har det slutat med tre segrar för Predators och sju för Blues.
På lagens fem senaste med Predators som hemmalag har Predators en seger och Blues fyra. 

Två lag som kommer spela strukturerat?
Det lär luta åt det. Båda lagen är back to back men där Predators spelade en helt klart tyngre och svårare match än Blues. Predators självförtroende lär ha fått sig en rejäl törn då laget tappade en 3-0 ledning och släppte in 4-4 målet med mindre än två minuter kvar av matchen och förlorade sedan i förlängningen. Medan Blues gjorde en stabil insats och lät inte motståndarna få alltför många lägen och kunde rätt enkelt avvärja Avalanche och vinna med 3-0. Här lär laget har höjt sin moral efter en sån bra insats och att få stopp på fyra raka förluster.
Blues trivs bra mot Predators. Den här säsongen har däremot Predators 2-1 i inbördes möten men samtliga matcher har vunnits med uddamålet av något av lagen men överlag är Blues normalt starkast mellan lagen. Sju – tre på dom tio senaste och laget har fyra segrar på dom fem senaste möten på bortaplan mot Predators.
Ett hungrigt Blues som har en seger i ryggen, mot ett Predators som lär vara lite ”skakade” sen nattens match gör att Blues är favoriter i mina ögon. Två lag som har spelat jämt under säsongen och att vi får 2,25 på Blues inklusive övertid och straffar är ett klart överodds.
Mitt spel blir Blues som segrare inklusive övertid och straffar till 2,25 hos bet365.