En fjärdedel har passerat av NHL säsongen och lagen börjar sätta sitt spel mer eller mindre. Två lag som har visat upp ett stabilt försvarsspel är Nashville Predators och Florida Panthers. Målvakterna börjar hitta formen och matcherna för lagen är målsnåla oftast. Väntas det målsnålt även när lagen ställs emot varandra?

  • MatchNashville Predators – Florida Panthers
  • Liga: NHL
  • Speltips: Under 5,0 mål 
  • Odds: 1,80 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 4/12, 02:00

Startande målvakter:
Predators: P. Rinne (troligen)
Panthers: R. Luongo 

Predators har kommit av sig en aning den senaste tiden. Blott två segrar på lagets sju senaste matcher. Däremot lyckades laget vinna den senaste matchen hemma mot Arizona Coyotes med 5-2. Segern betydde lagets fjärde på dom tio senaste matcherna, 4-4-2.
Med den sviktande formen har Predators dalat en aning i Western Conference och befinner sig på en fjärde plats med trettio poäng efter tjugofyra matcher.
Försvarsspel är något Predators är erkänt skickliga på. Laget har bara släppt in sextiotvå mål under säsongen och det är tredje minst i Western Conference. Offensiven har inte varit överlägsen utan bara sextiofyra mål framåt. Det ger ett snitt på 5,25 mål per match.

Hemmaspelet har varit grymt under inledningen. Arton poäng på tolv hemmamatcher och Predators är Western Conference bästa hemmalag tillsammans med Dallas Stars och Los Angeles Kings.
Försvarsspelet har varit lysande på hemmais och med bara tjugosju mål insläppta snittar laget 2,25 mål bakåt per match.
Predators har på sina tolv hemmamatcher gått under 5,5 mål i sju stycken.

Predators kommer till spel utan:
C. Wilson (spelar ev inatt)
M. Fisher
P. Gaustad
G. Bourque
M. Salomaki

nashville_200x116 V.S florida_200x200

Panthers har fått upp ångan och laget tog sin tredje raka seger när St. Louis Blues besegrades med 3-1 på bortaplan. Segern var lagets sjätte på dom tio senaste, 6-3-1.
I och med tre raka segrar har Panthers hakat på kampen för slutspel. Laget har tjugosex poäng efter tjugofyra omgångar och det räcker till en elfte plats i Eastern Conference med två poäng bakom sista slutspelslaget.
Panthers har spelat bra försvarsspel, men får dock inte fått in pucken alltför ofta. Med målskillnaden 63-60 snittas matcherna på 5,12 mål per match.

Bortaspelet har inte varit Panthers styrka under säsongen. Tolv poäng på elva bortamatcher gör laget till Eastern Conference tolfte bästa bortalag.
På dessa bortamatcher har endast tre matcher passerat över 5,5 mål och matcherna snittar 4,8 mål. Detta via en målskillnad på 27-26.
Panthers har tre raka bortasegrar och två raka matcher är under 5,0 mål.

Panthers kommer till spel utan:
D. Kulikov (spelar troligen inatt)
N. Bjugstad
A. Petrovic
M. Savard

Säsongens första möte.
Lagen möttes under försäsongen. Då vann Panthers med 3-2 på bortaplan efter övertid.
Lagens tio senaste möte har annars slutat med sex segrar för Predators och fyra för Panthers. Noterbart är att fem matcher har stannat under 5,0 mål, en match på exakt fem och fyra matcher över 5,5 mål.
Predators fem senaste hemmamatcher mot Panthers har slutat med fyra hemmasegrar och fyra av fem matcher under 5,5 mål.

Två målsnåla lag, blir det också målsnålt?
Ja jag tycker det talar för det.
1. Två lag som har två målvakter i bra form. P. Rinne är en av NHL’s bästa målvakt och målvakten R. Luongo är mycket stabil och rutinerad.
2. Båda lagen har en defensiv som är i bra form för stunden. Framförallt Panthers som har släppt in två mål på två bortamatcher. Dessutom är Predators oerhört starka i hemmaborgen och försvarsspelet är grymt.
3. Lagen spelar målsnålt mot varandra. Endast fem av femton matcher med Predators som hemmalag har slutat över 5,5 mål. Det blir inte sämre när Panthers har spelat under 5,5 mål i åtta av elva bortamatcher.
Panthers gör en grym roadtrip och ska laget lyckas ta poäng mot Predators kommer inte hawaii-hockey vara lösningen. Det är dessutom inget spel Predators håller på med.
Mitt spel blir under 5,0 mål hos Unibet till 1,80.