NHL är tillbaka efter några dagars uppehåll med All Star match som huvudorsak. Inatt spelas det mängder med matcher och matchen jag fastnar för är mötet mellan Nashville Predators – Colorado Avalanche. Predators gick till uppehåll med två raka förluster medan Avalanche fick vinna. Lag har möts en gång hittills den här säsongen och då vann Predators med 3-0. Blir det samma procedur idag eller stretar Avalanche emot?

  • Match: Nashville Predators – Colorado Avalanche
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,25Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 28/1, 02:00

Predators avslutade med två raka förluster innan det blev spelledigt i en vecka. I den sista matchen mötte laget Montreal Canadiens och trots kraftigt skottövertag från Predators sida var det Canadiens som lyckades avgå med en 2-1 seger efter förlängning.
Annars har Predators haft en kanonform med sju segrar på lagets tio senaste matcher, 7-1-2.
Med poäng i nio av lagets tio senaste ligger Predators kvar uppe i toppen av Western Conference och krigar om Conference-titeln. Laget står på sextiofem poäng efter fyrtiofem omgångar och ligger på en andra plats. Det är tre poäng upp till ledande Anaheim Ducks som dessutom har två matcher mer spelad.
Predators har varit ett målfarligt gäng och har en målskillnad på 137-104. Det ger ett snitt på 5,35 mål per match.

Hemmaspelet har varit imponerande från Predators. Laget har tagit poäng i nitton av sina tjugoen spelade hemmamatcher. Det gör att Predators har samlat ihop trettiosju poäng och är Western Conference tredje bästa hemmalag.
Målskyttet har varit stabilt på hemmaplan och laget har en målskillnad på 61-42. Det ger ett snitt på 4,90 mål per match.
Predators vann sin senaste hemmamatch mot Washington Capitals med 4-3. Det var lagets sjunde raka hemmaseger. Noterbart är att samtliga sju matcher har innehållit minst fem mål.

Predators kommer till spel utan:
P. Rinne
R. Ellis

nashville_200x116V.S colorado_200x163

Avalanche fick avnjuta ledigheten med en seger i sin sista match innan uppehållet. Laget besegrade Boston Bruins på hemmaplan med 3-2 efter straffar. Detta efter att ha kvitterat till 2-2 med mindre än två minuter kvar av matchen.
På lagets tio senaste matcher har det slutat med fem segrar och fem förluster, 5-3-2. Med en ökad poängskörd och ett bättrande spel har Avalanche närmat sig slutspelslagen. Nu står Avalanche på femtio poäng efter fyrtioåtta spelade matcher och ligger på en tionde plats i Western Conference. Nu är det bara tre poäng upp till åttan och sista slutspelslaget Calgary Flames.
Avalanche har haft det upp och ner under säsongen med försvarsspelet. Med en målskillnad på 125-137 snittar laget sina matcher med 5,48 mål.

Bortaspelet har nästan varit bättre än spelet på hemmaplan. Avalanche har efter tjugofyra bortamatcher tagit tjugotre poäng. Det gör att Avalanche är Western Conference nionde bästa bortalag.
Avalanche har haft lite av ett problem med att göra mål på bortais. Med blott femtio gjorda mål på dessa matcher så är det sämst i Western Conference. Med lagets målskillnad på 50-69 snittar lagets bortamatcher på 4,95 mål per match.
Avalanche förlorade sin senaste bortamatch, då mot St.Louis Blues med 3-1. Det innebar Avalanche fjärde förlust på lagets fem senaste bortamatcher. Noterbart är att tre matcher har innehållit minst fem mål.

Avalanche kommer till spel utan:
E. Johnson
J. Winchester
B. Rendulic
P. Bordeleau
J. McGinn
R. Wilson

Säsongens andra fight.
Den första matchen spelades i Colorado och där vann Predators med 3-0.
På lagens tio senaste möten har det slutat med fem segrar vardera. Noterbart är att sex matcher har resulterat i minst sex mål.
Lagens fem senaste möten i Nashville har resulterat i tre segrar för Predators och två för Avalanche. Noterbart är att tre av fem matcher har slutat över 5,5 mål.

Vilket lag har laddat om bäst när serien startar om igen?
Det vi snabbt kan se är att båda lagen har tunga avbräck. Predators saknar sin stjärnmålvakt Pekka Rinne och han brukar vara en stor orsak till att sitt lag inte släpper in så många mål per match. Avalanche har sex spelare borta, varav två kommer vara borta för resten av säsongen och det kommer kännas i laget att det saknas spelare.
Med ett Avalanche som kommer gå runt på några för få gubbar så kommer lagets bästa spelare få mycket istid, och Avalanche är ett lag som vill sätta hög press och utnyttja sina kontringstillfällen.
Predators är ett starkt hemmalag. Endast en förlust på lagets femton senaste hemmamatcher! Imponerande!
Predators på hemmaplan brukar resultera i minst tre gjorda mål från hemmalaget. Predators har gjort minst tre mål i sju raka hemmamatcher. Mot ett då hyfsat borta spelande Avalanche som bjuder upp till kamp på sina bortamatcher ska kunna utnyttja frånvaron av Rinne.
Lagens senaste möten i Nashville har varit händelserika och framförallt målrika. Dom två senaste mötena där har slutat med två 5-4 segrar för Avalanche. 
Så med två spelsugna lag som vill klättra uppåt i tabellen kommer det bli en matchbild med ett högt tempo och mängder av målchanser.
Mitt spel blir därmed över 5,5 mål till 2,25 hos Unibet. Över 5,0 mål inklusive övertid och straffar finns till runt 1,75 hos andra bolag om man är något osäkrare.