Vinna eller försvinna. Ja så lyder konceptet för hemmalaget Nashville Predators. Detta efter att ha förlorat båda bortamatcherna mot Chicago Blackhawks och det är en rejäl uppförsbacke som väntar. Kan hemmalaget Predators ta sig samman och reducera till 2-3 i matcher?

  • MatchNashville Predators – Chicago Blackhawks
  • Liga: NHL
  • Speltips: Blackhawks över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Betsafe
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 24/4, 03:30

Startande målvakter:
Predators: P. Rinne
Blackhawks: S. Darling

nashville_200x116V.S chicago_blackhawks_200x200

Blackhawks har tagit ett järngrepp i matchserien efter att ha vunnit två raka hemmamatcher. Nu sist blev det en tung seger med 3-2 efter övertid. En match som Predators tog ledningen i,men Blackhawks kvitterade omgående. Den andra perioden blev en viss dominans från bortalaget och även ledningsmålet föll i slutet av perioden från Predators. I den tredje perioden skulle kvitteringen komma från hemmalaget och elva minuter in i perioden kom 2-2 målet. Ett mål som stod sig matchen ut och den första förlängningsperioden blev mållös. Det dröjde in i den tredje övertidsperioden innan avgörande skulle komma. Då dröjde det endast en minut innan B. Seabrook skickade in det avgörande 3-2 målet och Blackhawks tog en viktig seger.

Summering från matchserien är att Blackhawks satte sig rejält i förarsätet efter att ha vunnit match ett på bortais. Trots det rejäla bottennappet i match två från Blackhawks sida tog laget sig samman och visade klass i match tre och fyra när det vankades hemmamatch.
Nu har som sagt Blackhawks 3-1 i matcher och laget har tre matchbollar att slå in.

Hemmamatcher är något som kommer vara oerhört viktigt för att nå långt i Stanley Cup men även bortaspelet. Där har Blackhawks visat klass under säsongen och var Western Conference sjätte bästa bortalag.

______________________________________________________________________________

Nu är det vinna eller försvinna för Predators. Men att möta ett slutspels vant Blackhawks är inte det lättaste. Det har laget fått smaka på och det har varit svårt att stå emot. Två övertidsförluster där den senaste klart var den tyngsta.
Med Blackhawks tyngd i offensiven och ett försvarsspel som inte varit som det brukar gäller det för laget att ösa in mål. Det har Blackhawks gjort mot Predators. Minst tre mål i tre av fyra matcher och med P. Kane tillbaka i laget visar verkligen Blackhawks att klubben är att räkna med även det här slutspelet.
Ett Blackhawks med grymt psykologiskt övertag mot Western Conference bästa hemmalag kommer det behövas minst tre mål från Blackhawks sida att nå kvartsfinalerna efter inatt. Men med vetskapen om vad som väntar runt hörnet och det spel laget har visat upp hittills ska tre mål inte vara en omöjlighet.
Ska Blackhawks vinna inatt måste laget göra minst tre mål och med tanke på lagets försvarsspel kommer offensiven att behövas nyttjas.
Mitt spel blir Blackhawks över 2,5 mål inklusive övertid till 1,80 hos Betsafe