NHL natten bjuder på en riktig höjdarmatch. Topplaget tar Predators tar emot Ducks i uppåtstigande form som just nu ligger utanför slutspelsplats. Ducks är även back to back medan Predators har vilat några dagar. Kommer formstarka Predators ta en stabil seger eller gör Ducks en väl taktiskt bortamatch och sätter käppar i hjulet?

  • Match: Nashville Predators – Anaheim Ducks 
  • Liga: NHL
  • Speltips: X2
  • Odds: 1,87 @ Betsafe
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 18/11, 02.00

Startande målvakter:
Predators: P. Rinne (förmodligen)
Ducks: F. Andersen (förmodligen)

Predators kommer till spel med poäng i tre raka matcher. I lagets senaste match krossade laget Winnipeg Jets med hela 7-0 på hemmaplan. Segern grundlades efter den första perioden då Predators hade redan en 4-0 ledning.
Segern var Predators femte på lagets tio senaste matcher, 5-2-3.

Totalt har Predators spelat ihop tjugotre poäng efter sexton omgångar och befinner sig på en fjärde plats i Western Conference. I dagsläget har Predators fem poäng upp till ledande Dallas Stars som däremot har två matcher fler spelade.

Hemmaspelet har varit bitvis bra för Predators del under säsongsinledningen. Efter nio hemmamatcher har Predators sex segrar och tre förluster. Noterbart är att Predators har släppt till minst ett poäng i fyra av dessa nio matcher.
Med totalt fjorton pinnar efter dessa nio hemmamatcher är Predators Western Conference fjärde bästa hemmalag.

Predators kommer till spel utan:
C. Hutton (spelar ev inatt)
P. Gaustad (spelar ev inatt)
E. Nystrom

nashville_200x116 V.S anaheim_ducks_200x113

Ducks tog sin andra raka seger i natten mot idag efter att ha besegrat Carolina Hurricanes med 4-1 på bortaplan. Segern bröt Ducks förlustrad på tre raka matcher, men trots det är formen okej med poäng i sju av lagets åtta senaste matcher. Varav det har blivit segrar i fem av dessa.
Ducks tio senaste matcher har resulterat i fem segrar och fem förluster, 5-3-2.

I och med segern tog Ducks ett steg närmare mot slutspelsplatserna och har efter sina arton spelade matcher sexton poäng och ligger på en elfte plats i Western Conference med tre poäng upp till slutspelsplats.
Vi kan summera att Ducks har gått miste om poäng i åtta av dessa arton matcher.

Bortaspelet har däremot poängen uteblivit på. Det har hittills blivit sex förluster på lagets åtta första bortamatcher. DOCK har Ducks börjat fått i ordning på bortaspelet och efter segern mot Hurricanes senast tog laget sin andra raka bortaseger och har totalt spelat ihop fem poäng och är Western Conference trettonde bästa bortalag.

Ducks kommer till spel utan:
K. Helgesen (spelar ev inatt)
J. Manson (spelar ev inatt)
J. Sekac
S. Despres
N. Thompson

Redan dags för lagens tredje möte för den här säsongen.
Lagen har spelat varsin hemmamatch och det har resulterat i varsin hemmaseger. Först vann Predators med 5-1 och i det senaste mötet vann Ducks med 4-2.
Sett över lagens tio senaste möten har Predators två segrar och Ducks åtta.
Lagens fem senaste möten med Predators som hemmalag har slutat med endast en hemmaseger för Predators och Ducks har fyra segrar.

Kan Ducks spela smart och strategiskt trots att laget är back to back?
Det klarar Ducks av. Laget är så pass bra och har kvalitén för att kunna utföra en stabil och väl spelad bortamatch. Det på grund av att Ducks har börjat sätta sitt spel och kommer med en uppåtstigande form. Två raka vinster på bortaplan är laget uppe i nu och det har blivit poäng i sju av lagets åtta senaste matcher. Predators kommer till spel med en bra form. Senast 7-0 mot Jets. Däremot har Predators det ofantligt svårt mot just Ducks. Endast två segrar på lagens tio senaste möten och segern med 5-1 på hemmaplan i inledningen av säsongen mot Ducks var Predators första hemmaseger mot laget på fem försök.
Med tanke på Ducks spel senaste tiden kontra Predators svårigheter mot laget samtidigt som Predators är skyhöga favoriter inför mötet kan Ducks komma till spel avslappnat. Ducks vet vad laget kan och gör man en lika bra bortamatch som mot Hurricanes och Sharks ska laget lyckas plocka med sig poäng efter nattens möte.
Mitt spel blir därmed x2 till 1,87 hos Betsafe.