Inatt möter Nashville ett slutspelsjagande Phoenix och här hoppas jag att den berömda motivationsfaktorn slår till. Phoenix måste lösa en vinst inatt annars är nästan deras säsong körd.

  • Match: Nashville – Phoenix
  • Speltips: Phoenix ML
  • Odds: 2.02 @ Pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 11/4, 02.05

Nashville har gjort en klart godkänd säsong även om det inte räckte hela vägen till ett slutspel denna gång heller. På pappret har man inte heller ett lag för slutspel så den här placeringen som de nu ligger på känns fullt logisk och kanske tillochmed lite bättre än jag trott. De senaste matcherna har man spelat ganska bra ändå och slagit lag som Anaheim och San Jose på bortais. Idag kommer man möta ett lag som är desperata och trots det är det klart man kan vinna. Däremot är så tror jag inte det, utan jag tror att desperationen hos Phoenix kommer vara så stor att det också visar sig på banan. Igår satte jag och kollade på Pittsburgh mot ett slutspelsjagande Detroit. Pens vann visserligen på straffar, men det syntes ganska klart vilket lag som var desperata och kanske egentligen förtjänade segern. Nashville är vassa hemma, men idag tror jag motivationen blir en vinnare.

Antti Niemi, Mikkel Boedker

Phoenix måste ha två poäng idag och inget annat är godkänt. Man ligger två poäng bakom Dallas med tre matcher kvar där man dessutom möter Dallas hemma i sista matchen. Vinst idag och man är på samma poäng som Dallas med två matcher kvar. Känslan säger att de vill vara med i racet fortfarande. Senast mötte de ett slutspelsjagande Columbus, men fick stryk i sudden efter att målvakten Thomas Greiss slängt in puckar i egen kasse under hela matchen. Nej, men skämt åsido, han gjorde inte sin bästa insats i kassen och hade han haft en lite bättre dag på jobbet  så hade de förmodligen tagit alla poängen. Greiss har å andra sidan varit riktigt bra så jag är inte speciellt orolig över nattens målvaktsval. Formen hos Phoenix är det som talar emot. Man har fem raka förluster och verkar ha tappat allt när det väl gäller. Nu är det dags att ta sig i kragen och ta sig till slutspel. Man startade säsongen otroligt bra, men har rasat under andra halvan. Motivationen borde hjälpa dem till att komma tillbaka på vinnarspåret och jag tror man vänder det här denna natt. Desperation brukar generera vinster i slutet av säsongen och dessutom är oddset också ganska trevligt.


Som sagt så syntes det klart igår mellan Pittsburgh och Detroit vilket lag som jagade en slutspelsplats. Idag har vi ytterligare en sådan match och nu tror jag att Phoenix tar vara på det. Mitt spel blir Phoenix ML till oddset 2.02. Jag tycker oddset är rätt trevligt och tror att det kommer gå droppa något under dagen. Insatsen blir 5 units och spelas hos Pinnacle.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden