Innan nattens NHL drar igång så är det dags för en eftermiddagsmatch borta i Nashville där just Predators tar emot New York Rangers i ett litet toppmöte. Nashville är grymma på hemmaplan, men har på slutet gått ner sig lite, men hemma kör man alltid full fart. Jag räknar med en fartfylld match idag där jag kommer testa ett skottspel.

  • Match: Nashville – NY Rangers
  • Speltips: Över 57.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 7/2, 21.05

Nashville har gjort en kanonsäsong hittills och man leder faktiskt Central Division före både Chicago och St Louis. Man kan säga att deras säsong varit lysande och lyckas man bibehålla den här formen hela vägen ut så kommer man bli giftiga senare i vår. Jag tror dock inte på laget. Det är lite för orutinerat på nåt vis och jag tror man kommer få det tufft i ett slutspel när alla lag höjer sig. Det känns lite som att Nashville spelar på sin maxnivå, men som sagt så kan även jag ha fel. Jag kommer idag förlita mig på att det blir en massa skott. Nashville är ett av de lagen i ligan som skjuter allra flest skott. På hemmaplan är man otroligt starka och förlusten senast var faktiskt bara den tredje på hela säsongen. Man lägger det mesta på målet och spelet i anfallszon är imponerande. Det är väl nye coachen Laviolettes förtjänst som gjort Nashville till ett offensivt lag. Filip Forsberg har fått en grym start på sin NHL-karriär och leder den interna poängligan. Som sagt när man spelar på hemmaplan så skjuter man sällan under 30 skott och det bör man klara även idag. Man möter ett lag som haft ganska mycket skott emot sig sista matcherna och Preds är så pass bra på hemmaplan att man bör kunna skjuta 30-35 skott utan problem, oavsett matchbild. Bakåt är man även där bra och släpper inte till så mycket skott, men är det nångång man ska göra det så är det mot ett lag som är skridskostarkt och bra offensivt. Det är Rangers. Ingen målvakt är bekräftad, men antar att det blir Pekka Rinne som nyligen är tillbaka från skada. Med tanke på att han inte imponerat sedan sin comeback så lär Rangers säkert testa honom lite extra.

nashville_200x116rangers_200x200

Rangers är ett av mina favoritlag när det gäller skott. Oftast när dom spelar på hemmaplan dock, men man kan även bjuda på fartfyllda matcher på bortaplan. New York är i riktigt bra form och kommer in med tre raka segrar i ryggen. Man lever mycket på sin energi och trots att man inte spelar hemma idag så bör deras goda form hjälpa dem lite. Man är ett lag som bygger mycket på fart och att skapa trafik framför kassen och med tanke på att Nashville är ganska tighta framför egen bur så misstänker jag att man kommer försöka lägga in mycket puckar på mål. Rangers har ett totalt skottsnitt 59.4 skott/match. Det är nästan två skott över dagens lina. Jag gillar också Rangers spel när man spelar mot offensiva lag. Man går oftast ganska hårt på kontringar och det brukar löna sig. Fortsätter man så bör man absolut ta sig upp till runt 30 skott och det borde räcka då jag tror Nashville knäcker resterande del av linan. Historiskt så möter dessa lag inte varandra så ofta vilket gör att historiken spelar mindre roll. Den sista tiden har dock Rangers haft väldigt många skott emot sig och risken finns att det blir så även idag när man möter ett så pass vasst lag offensivt som Nashville är.


Som sagt så gillar jag Rangers när det gäller skottspel. Nashville brukar bjuda upp till offensiv hockey och Rangers gör detsamma. Mitt spel denna afton blir alltså över 57.5 skott till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen kommer att bli medel och landa på 6 units som vanligt när det gäller skott.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden