Nashville kommer återigen hem till sin hemmaborg och tar inatt emot regernade mästarna Los Angeles. Kan Nashville utnyttja sin senaste vinst mot St Louis och forsätta på vinnarspåret? Det kommer krävas en hel del ifall man ska rubba Kings inatt.

  • Match: Nashville – LA Kings
  • Speltips: LA Kings ML 
  • Odds: 2.06 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/2, 02.05

Nashville är återigen tillbaks på hemmaplan efter har varit lite mer än två veckor ute på roadtrip. Man spelade sju matcher där man faktiskt stod som segrare i fyra av dem. Det får ses som helt okej med tanke förlorat skotten i alla matcherna. Pekka Rinne står allt som oftast på huvet och hjälper dom till två poäng. Jag är ändå inte imponerad av deras spel i anfallszon trots deras vinster. Jag tjatar om det hela tiden och trots att man vann fyra matcher av dessa sju så gjorde man bara 15 mål framåt. Då ska tilläggas att två av dem kom till via straffläggning och sex kom senast mot St Louis. I den matchen så var det en sådan match där verkligen ingenting stämde för Blues. Tre av målen bjuder försvaret rent utsagt på, och de resterande tre är styrningar via egna ben/klubbor in i mål. Jag har svårt att de att dem har samma tur igen. På Nashvilles fem senaste matcher har man skjutit 21, 21, 14, 24 och 19 skott på mål vilket återigen visar att de inte har någon vidare offensiv kvalité. Att sedan Kings släpper till väldigt få skott hjälper inte heller. När man möttes för tre matcher sedan fick Nashville endast iväg 14 skott på mål. Man lever mycket på Pekka Rinne. Sedan brukar lag som varit ute på långa roadtrips ha vissa problem att ställa om sitt spel till första hemmamatchen och få det riktigt tufft. Ikväll bör vara en sådan kväll. När man spelar hemma ska man försöka styra spelet och det är nåt som inte borde passa Preds alltför bra med tanke på deras mindre bra offensiv. Man saknar även offensivt viktiga Patric Hörnqvist.

Los Angeles har varit på hugget de sista matcherna och hängt ett par baljor. Idag tar man emot Nashville som man senast fick se sig besegrade av efter straffar och en revansch har dem att utkräva. Kings måste också börja ta sina poäng ifall de vill delta i vårens Stanley Cup-slutspel. Laget har dem verkligen och de känns bara som att de måste hitta hungern igen. Jonathan Quick är en av världens bästa målvakter, men han har ännu inte leverat som han gjorde. Anze Kopitar har kommit tillbaka från skada och ser bättre och bättre ut. Mot ett ganska blekt Nashville så är det perfekt för Quick att hitta tillbaka till storformen. Kings saknar Willie Mitchell och Matt Greene. LA har också vunnit 7 av de 10 senaste mot Preds.

Kings är ett mer komplett lag och frågan är hur länge Pekka Rinne kan fortsätta rädda sitt Nashville. Betsson erbjuder 2.06 på LA Kings inklusive OT/SO och det tar vi.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden