Nashville får stå som värd när Detorit kommer på besök till staden. Ett lag verkar redan ha gett upp säsongen medans det andra är på väg att göra samma sak om man inte gör någonting drastiskt.

  • Match: Nashville – Detroit
  • Speltips: Detroit ML
  • Odds: 1.80 @ Betway
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 15/4, 01.35

Nahville har jag rekat emot otroligt många gånger och jag kommer forsätta med det även idag. Preds har det tufft just nu, vilket jag tycker man haft det hela säsongen. Just nu har man dock fem raka förluster och motivationen hos laget känns sådär om jag ska vara ärlig. Man har haft stora problem att göra mål under hela säsongen och de sista matcherna har man sett ännu sämre ut än tidigare. Senast de spelade var mot Dallas för två dagar sedan och då fick man stryk med 5-2. En match som man förde spelet i, men återigen var väldigt uddlösa framåt. Normalt sett är man ett starkt hemmalag, men just nu saknar laget motivation med tanke på att man har gett upp hoppet om att nå slutspel. Som jag skrivit förut, jag tycker Nashville är ett av NHLs sämsta och tråkigaste lag. Man vinner matcher för att man har Pekka Rinne och är inte han på topp så åker laget oftast på stryk. Emot Detroit har man haft det ganska lätt sista matcherna, men ikväll har vi lite andra förutsättningar som sagt. Nashville har även en del problem på skadefronten i en redan tunn trupp. Man saknar Colin Wilson, Brandon Yip, Mike FIsher, Paul Gaustad och Gabriel Bourque. Ett ytterst fantasilöst Nashville bör få problem inatt.

Detroit har varit en av säsongens besvikelser såhär långt. Just nu ligger man faktiskt under slutspelsstrecket, men på samma poäng som Dallas och Columbus som alla tre slåss om en plats för tillfället. Så nu måste man verkligen börja vinna och formen har väl inte pekat uppåt sista matcherna direkt. Ikväll har man dock en uppgift som ser fullt rimlig ut med tanke på Preds förutsättningar. Detroits stora problem är att man har en backbesättning som känns aningen tunn. Det är svårt att ersätta en spelare som Niclas Lidström. Wings har varit topp åtta mer eller mindre under hela säsongen, men  nu har man förlorat tre raka matcher vilket innebär att man också tappat sin slutspelsplats. Man måste verkligen börja vinna annars kommer Detroit missa slutspel för första gången på 22 år. Kvalitéen har man verkligen, framförallt offensiven med spelare som Henrik Zetterberg och Pavel Datsyuk. Skadeläget är också ganska ljust då man bara saknar Darren Helm, Todd Bertuzzi och Micke Samuelsson. Motivation lär man ha massor utav och det bör räcka lång mot ett viljelöst och bara uselr Nashville. Det enda som kan stoppa Detroit idag är Pekka Rinne.


Motivationen lär spela stor roll idag och jag räknar med att Detroit slår ett viljelöst Nashville. Jag spelar Detroit ML till oddset 1.80 med 6 units hos Betway. Tycker man har bra chans att vända på trenden och ta sig upp på slutspelsplats igen.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden