Inatt möts två formstarka lag i Nashville där hemmalaet står som värd för Dallas som kommer på besök. Preds har varit en maktfaktor hela säsongen på hemmais, men i och med lagens goda form så väljer jag att testa ett totalspel istället.

  • Match: Nashville – Dallas
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 2.00 @ betway
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 9/1, 02.05

nashville_200x116Nashville verkar aldrig tappa sitt spel och fortsätter att gå som en ångvält denna säsong. Just nu ligger man faktiskt etta i Central Division före starka lag som Chicago och St Louis. Det är extremt imponerande med tanke på att många av lagen i ligan faktiskt på pappret har ett bättre material än Nashville. Dock är det ganska svårt att prata bort en halv säsong och fortsätter man i den här takten så blir man definitivt ett lag att räkna med framöver. Den som varit mest framstående hittills är våran svenske rookie Filip Forsberg med sina 39 poäng på 38 spelade matcher. Jag trodde faktiskt aldrig på Forsberg, verkligen inte såhär tidigt och han har faktiskt utvecklats till en riktig superstjärna. Man har ett ganska jämnt lag på pappret och många linor som kan producera, vilket jag tror den stora styrkan är. Man har en bra blandning mellan unga och gamla, vilket är viktigt för att de unga ska kunna utvecklas och drillas på bästa sätt. Genom åren har Nashville alltid varit ett defensivt lagt lag och underspel har väl varit lite av deras styrka på nåt vis. Till den här säsongen plockade man in Philadelphias gamla coach, Peter Laviolette, för att försöka få lite nytänk i klubben. De flesta vet ju hur det sett ut i Flyers de senaste åren och det är full rulle framåt, medans man haft ett försvarsspel som inte hållt måttet. Det tog ett tag, men nu har offensive Laviolette gjort Nashville till ett offensivt lag och det har gjort susen. Vissa matcher så läcker det även lite bakåt och det är smällar man få ta med Laviolette som coach. På slutet har det runnit igenom en hel del, men det spelar  ingen roll då man gör massvis med mål framåt. Man är seriens starkaste hemmalag där man vunnit av 15 av 18 matcher den här säsongen. Preds saknar lite spelare ikväll, men man har producerat bra på slutet utan dem. Pekka Rinne är kvällens starter.

dallas_200x200Dallas öppnade säsongen riktigt uselt, men har på slutet spelat upp sig ganska rejält. På pappret har man ett ganska fint lag med en otroligt vass förstafemma med Tyler Seguin och Jamie Benn i spetsen. Som sagt, Dallas startade upp säsongen väldigt svagt och man låg länge i botten av tabellen. Man ligger fortfarande därnere och krigar, men formen är verkligen påväg uppåt igen. De senaste tio matcherna har man ändå plockat 15 poäng av 20 möjliga och det gör dem till ett av ligans formstarkaste för tillfället. De senaste fem matcherna har man gjort hela 22 mål tillsammans så det offensiva har verkligen börjat klicka igång på allvar. Man har spelat ganska bra bakåt på slutet med tanke på att man är i den form man är i, men samtidigt får man tänka på att man möter ett lag som är i minst lika bra form och självklart lär man släppa in mål mot ligans starkaste hemmalag. Historiskt sett så har bara 3 av de 10 senaste matcherna klarat linan, men innan den här säsongen så har Nashville varit väldigt bra defensivt. Den här säsongen har båda mötena slutat på exakt fem mål och det är dags för ett trendbyte. Tredje gången gillt och vi hoppas på massa mål ikväll. Kari Lehtonen startar förmodligen för Dallas.


Det är två lag i god form som har gjort  mycket mål på slutet och tycker det borde resultera i en hel del mål. Det är lite som i gårdagens match mellan Ducks – Rangers där det var två lag i bra målform, dock lyckades Anaheim bara göra ett mål. Mitt spel ikväll blir alltså över 5.5 mål till oddset 2.00 hos betway. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden