Har hittat ett intressenat speltips till nattens match mellan Nashville och Dallas. Normalt sett så är det två lag som brukar ha en del problem offensivt, framförallt hemmalaget. Inatt har jag dock lite andra tankar som egentligen bara beror på en anledning.

  • Match: Nashville – Dallas
  • Speltips: Över 5.0
  • Odds: 1.80 @ William Hill
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 13/4, 02.05

Nashville är normalt sett ett väldigt tråkigt lag, mycket till stor del att man är såpass dåliga framåt. Då undrar ni kanske varför jag väljer att spela ett överspel inatt. Det finns en anledning, eller kanske två om man väljer att sammanfatta dem. Anledningen är att man väljer att vila målvakten Pekka Rinne och istället sätta in reserven Chris Mason. Chris är en målvakt som inte är i närheten av samma kapacitet som Rinne, och ska man vara ärlig så har Rinne varit Nashvilles stora räddning denna säsong. Utan honom skulle man förmodligen ligga på sista plats. När Mason står så vet man om att man måste framåt för man kan inte lita på honom på samma sätt som med Rinne. Pekka kan vinna matcher själv åt Preds. Det kan säkert Mason också göra, men det är inte ofta det händer. Jag har svårt att se han göra det inatt när man möter ett lag som verkligen måste gå framåt och ha två poäng. Preds är inget bra lag offensivt, men på hemmaplan så ger de alla lag en match. Det är ändå hemmaplan som varit deras räddning  denna säsong. Man kan ta sig till slutspel, men egentligen är det helt omöjligt med tanke på hur många lag som är före. Man kan slappna av lite och framförallt släppa det defensiva. Det kommer givetvis bli luckor till Dallas samtidigt som man förmodligen vill gå framåt. Man saknar en del viktiga spelare vilket gör att jag dessutom väger över lite till Dallas fördel. Mike Fisher, Gabriel Bourque, Paul Gaustad och Colin Wilson är alla borta från spel. Det är tunga namn som saknas.

Dallas såg länge ut att ha gett upp hoppet om slutspel, iallafall så tänkte Dallas högsta höns på det viset. Man bytte bort flertalet viktiga kuggar och till en början såg det tungt ut. Nu har man dock vunnit tre raka matcher och framåt har man gjort hela 13 mål på dessa tre matcher. Vid en vinst idag så är man endast en poäng bakom Detroit och den sista slutspelsplatsen. Spelarna verkar iallafall tro på det man gör och kanske försöker motbevis Dallas ägare om att man fortfarande är kapabla att ta sig till slutspel. Deras spel går ut på lite samma sak som Nashvilles gör, att leva på sin målvakt. Nu är Dallas ett mycket bättre lag offensivt än vad Nashville är och bör således också ha en liten fördel ikväll. Den andra delen av anledningen är att även Stars kommer ställa sin andrekeeper idag med tanke på att Kari Lehtonen har blivit skadad. Det är ett riktigt tungt avbräck och ersättaren Richard Bachman inte alls är av samma kvalité som Lehtonen. När Bachman har stått denna säsongen så har han gjort ett par bra matcher, men mestadels har det varit en hel del insläppta mål. Han har släppt in i snitt 3.72 mål/match denna säsong, och trots detta har han ändå krediterats för fyra vinster av åtta möjliga. Målsnittet är högt när han har vaktat kassen i Dallas och jag ser inget hinder till att det inte ska bli det idag med. Dallas har inga nämnvärda skador förutom nämnda Lehtonen.


Två halvdassiga målvakter och därför blir mitt huvudspel kommer bli över 5.0 mål till oddset 1.80 med 6 units. Övertid/straffar räknas  också in, så ifall matchen slutar med exakt fem mål så får vi pengarna tillbaka. Jag kommer även lägga ett sidospel på Dallas ML till oddset 2.10 med 3 units. De har mer att spela för och dessutom bättre form. Båda spelen finner ni hos William Hill.

Över 5.0 (1.80) – 6 units
Dallas ML (2.10) – 3 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden