Dags för ett fint utbud i nattens NHL, jag lägger min fokus på matchen mellan Montreal och Carolina. Montreal som är väldigt hemmastarka och Carolina är väldigt bortasvaga. samtidigt har vi avbräck hos bortalaget som känns avgörande på något sätt. Så vad spelas då?

  • Montreal Canadiens – Carolina Hurricanes
  • Spel: Montreal -1.5
  • Odds: 2.45 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 01.30

Startande Målvakter:
Montreal: <Bekräftat> Carey Price (1e målvakt). Räddningsprocent 92,2 %
Carolina: <Bekräftat> Cam Ward (1e målvakt). Räddningsprocent 90,9 %

Montreal har varit riktigt bra på hemmais denna säsong där man vunnit 11 av sina 15 matcher och 9 utav dom har varit med minst 2 måls marginal. På bortais har det inte varit lika roligt där man har bara vunnit 8 av sina 15 matcher. Man hade en period där man hade 4 raka bortamatcher där man torskade 3 av dom, men sedan vände man hem till Canada man vann två raka hemmamatcher och vann båda med minst 2 måls marginal mot starka Los Angeles (3-1) och Vancouver (6-2). Dessa är alltså dom senaste matcherna laget haft så man är på uppåtgående igen i en arena där man trivs oerhört bra i och ska nu möta ett av de sämre lagen i NHL.

Man är ett lag med hög offensiv kvalité även fast man kanske inte fått ut den potentialen ännu. Defensivt är man ett av de skickligaste lagen i NHL just nu, där målvakten såklart har en stor del i det då det är en av de bättre. Och med tanke på Carolinas offensiva skador så tycker jag inte det bör vara några problem att täppa till där bak sen är ju hockey alltid hockey och det är ytterst små marginaler. Förra säsongen möttes man 5 gånger och 3 av dom vann Montreal och samtliga vanns med minst 2 måls marginal. Dom andra två var mer jämnare matcher som man dock förlorade. Annars brukar man trivas rätt bra hemma mot Carolina. 6 vinster dom 10 senaste hemmamatcherna mot Carolina har vunnits med 2 mål eller fler.

Borta inatt på grund av skador är Lars Eller, Mike Weaver och Bryan Allen. Där saknas väl Lars Eller framförallt.

montreal_200x134        carolina_hurricanes_200x120

Carolina kommer till denna väldigt svåra match med 5 raka förluster på ordinarie tid, varav en förlorades med 2 måls marginal. Men formen är usel och man gör inga mål framåt, i de 5 senaste har man gjort 1 mål i varje match och i hockey så brukar man väldigt sällan ta poäng elelr vinna matcher med endast 1 mål framåt. Och en anledning till att man inte gör mål framåt för tillfället kan ju väldigt mycket vara på grund av att man har flera offensiva avbräck just nu, det är 3 av lagets 6 bästa anfallare; Jiri Tlusty, Alexander Semin och Jordan Staal. Det är faktiskt så att Jiri Tlusty är lagets bästa målskytt med 10 kassar och Alexander Semin skapar alltid mycket chanser när han är på isen. Jordan Staal har saknats hela säsongen då han skadade sig på försäsongen. Utöver dessa så stryker vi även centern Andrej Nestrasil och sedan så är det stora frågetecken kring centern Jay McClement och backen John-Michael Liles.

Carolina är det lag som gjort minst mål i hela NHL tillsammans med Buffalo, 61 fullträffar har lagen bara åstadkommit. det är ju på tok för lite, sen när man har spelare som är borta som står för en hel del i offensiven så förstår man ju varför det går dåligt, även om 2 av dom inte varit borta hela säsongen. Men framförallt så har lagkaptenen Eric Staal varit en stor besvikelse. Det är han som ska bära laget, men han har bara lyckats göra 16 poäng vilket är alldeles gör lite för den stjärna han ändå är. Och just 16 poäng har hela 6 spelare i Montreal gjort, bara en sån sak.

Formen är riktigt usel för Carolina just nu och laget saknar viktiga spelare och frågetecken på 2 viktiga. Sedan så är man ett otroligt dåligt bortalag med endast 3 vinster på 16 möjliga. Och av dom 16 matcherna så har man förlorat 5 av dom med 2 måls marginal, men det borde dock blivit i fler matcher. Många gånger har man räddats av att man kunnat göra fler mål än 1 och det har varit när man haft Semin och Tlusty på isen. Nu är dom inte med och jag anar en förlust med 2-3 mål här inatt. Ska vi säga 4-1 till Montreal?


Ett hemmastarkt Montreal tar sig alltså an ett bortasvagt Carolina. Bortalaget som dessutom har flera viktiga pjäser borta i nattens drabbning samt usel form med 5 raka förluster. Samtidigt har vi ett hemmalag som har två riktigt tunga vinster bakom sig där båda vanns med minst 2 måls marginal och man har inte särskilt många borta inatt. Dessutom brukar Montreal trivas hyfsat bra hemma mot Carolina där man vunnit 7 av dom 10 senaste och 6 av dom vunnits med 2 mål eller fler. Nä tycker ändå att oddset på handikappet -1.5 till Montreals fördel är väldigt bra och jag hugger med insatsen medel. Nu jobbar vi in detta!

/ L’orso