Napoli förlorade senast vilket med all sannolikhet innerbär att titeln nu känns bombsäkert att den går till Juventus även denna säsong. I den där förlusten så fick man dessutom tre avstängda spelare som ställer till det, varav en av dom är skyttekungen Higuain, ett oerhört tungt avbräck. Man möter ett Verona som tog en riktigt skön seger vilket gör att man har 6 poäng upp till säker efter att ha varit totalt borträknat. Litet hopp alltså. Vi lär nog få se ett vilt kämpande Verona här.

  • Napoli – Verona
  • Spel: Verona +2 (asian)
  • Odds: 1.75 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Napoli förlorade senast borta mot Udinese med 3-1. Kanske inte jätterättvist direkt men man gjorde det och det känns lite frustrerat i Napoli just nu. Mycket för att man såklart ”vet” att det är kört att nå ikapp Juventus som ju ligger 6 poäng före med 7 omgångar kvar. Så min känsla är att man kanske inte kommer gå för det lika mycket nu längre och därmed kanske vinna med 1, eller kanske max 2 mål i en sån här match. istället för att normalt sett bara köra på och vinna med 3 eller 4 mål. Sen ska man ju även påpeka att Verona kommer kämpa sig blödande här då dom har fått ett litet halmstrå till att hänga sig kvar. Visst är det kvalitetsskillnad i en sån här match, men motivationen finns nog lite mer hos gästerna än hos hemmalaget skulle jag tro.

Sen finns det ju även den aspekten att man saknar sin absolut bäste spelare i Higuain som är avstängd flera matcher efter att ha blivit utvisad efter en ful grej senast. Har man gjort 30 av lagets 63 mål så är det såklart att det kommer synas, konstigt vore det annars. Lägg även till att ordinarie mittbacken Koulibaly samt offensiva yttern Mertens även dom är avstängda. Såklart avbräck dom också. Ordinarie målvakten Reina startade inte senast på grund av problem med vaden. Fortfarande osäker och jag tvivlar på att man kör en icke helt fit målvakt när chansen på titeln nu är över, ja realistiskt sett över då. Stort avbräck såklart ifall han inte startar. Ska även sägas att tränare Sarri inte får vara med på bänken efter att ha blivit uppskickad på läktaren senast.

napoli    verona

Verona tog en otroligt skön seger borta mot Bologna senast när man vann med 0-1. Inte så värst förtjänt på något sätt. Men oj vad den segern måste gett laget förnyad energi. För efter att ha varit helt borträknade från racet om nytt kontrakt är man helt plötsligt ”bara” 6 poäng bakom. Jag menar man var ju typ redan ur Serie B för massa omgångar sen. Nu väntar såklart en tuff match på bortaplan mot Napoli. Men här har man ju verkligen allt att vinna. Man möter ett Napoli som kanske är lite ofokuserade, samt att dom ju saknar viktiga spelare. Så visst skulle man kunna skrälla och ta poäng här. Fast jag skulle ju inte gråta ifall det blev 1-0/2-1 till Napoli heller då går ju det rekade spelet in också. Tror absolut inte vi får se någon stor överkörning här. Det tror jag inte ens Verona tillåter, eller om ens Napoli har motivationen till. Nä Verona kommer kämpa in i det sista här i hopp om att ta poäng.

Truppläget ser bra ut med tanke på vilka skadeproblem Verona haft hela säsongen. Nu saknar man endast Romulo, Fares och Helander. Inga spelare som är ordinarie på något sätt.

——————————————————————————————————————————————————————-

Napoli kommer från en tung förlust som i princip först chanserna helt på att ta titeln denna säsong. I samma veva har man 3 avstngda varav ordinarie mittbacken Koulibaly och lagets bäste spelare och skyttekung Higuain. även Mertens är avstängd. Hur motiverade och fokuserade är Napoli egentligen? Verona däremot är såklart högmotiverade att försöka ta poäng här. Man vann senast vilket gör att man nu ”bara” har 6 poäng till strecket, efter att ha varit helt uträknade ganska tidigt. Bra truppläge har man dessutom. Jag spelar Verona +2 (asian) till oddset 1.75. Insatsen är strax över medel. Kämpa Verona!

/ L’orso